Kék hírek, bulvár

2008.07.08. 18:45

Szögbelövővel gyilkolt a német férfi Balatonőszödön

Több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolja a főügyészség azt a balatonőszödi férfit, aki egy szögbelövő pisztollyal akarta megölni volt élettársát. Az asszony barátja halálos sebet kapott.

Jakab Edit

A német állampolgár férfi és szintén német élettársa négy éve éltek együtt egy balatonőszödi farmon, de súlyos anyagi gondjaik miatt kapcsolatuk megromlott. Az asszony hazaköltözött Németországba és ott megismerkedett egy horvát férfival, akivel baráti kapcsolat alakult ki közöttük. A férfi felajánlotta, hogy segít az asszony és volt élettársa közti anyagi vitát megoldani. Magyarországra jöttek, a helyi polgármesteri hivatal előtt beszéltek meg találkozót. A horvát férfi közölte a vádlottal, hogy román és jugoszláv ismerőseivel fogja a farmról eltávolíttatni. A vádlott gondolkodási időt kért, megegyeztek abban, hogy másnap találkoznak, hogy egyezségüket jegyzőkönyveztessék.

A találkozóra a vádlott azonban nem ment el. Megrémülve attól, hogy elveszítheti az otthonát, a farm bejáratát fémrúddal és műanyag szalaggal elkerítette, és fertőzésveszélyre figyelmeztető táblákat rakott ki, hogy elriassza volt élettársát és barátját. Az asszony és a horvát férfi azonban, miután hiába várták a férfit a találkozón, a házhoz mentek. A vádlott elrejtőzött előlük, de megtalálták, vita alakult ki köztük, a vádlott a ruhájánál fogva megragadta, megöléssel fenyegette volt élettársát és barátját, lökdöste őket kifelé a házból. Majd magához vette az előre odakészített, nagy átütő erejű, egylövetű, csőre töltött szögbelövőt, melyet házilagosan úgy átalakítottak át, hogy közvetlen rászorítás nélkül is alkalmas volt lövés leadására.

Az udvaron folytatódott a dulakodás, a horvát férfi egy kést tartott a vádlott nyaka felé, úgy fenyegette meg, amit a vádlott a szögbelövővel ütött ki a kezéből. A horvát férfi kezével próbálta magától távol tartani a szögbelövőt és a földre lökte a vádlottat. Tartva a dulakodás elfajulásától az asszonnyal beugrottak az autóba és menekülni próbáltak, ám tolatás közben áthajtottak a földön fekvő vádlott lábán. A férfi ekkor felállt és a sofőrülés felhúzott ablakán át belőtt az autóba a szögbelövő pisztollyal. A kilőtt hat és fél centis acél szeg átütötte az ablaküveget, áthatolt a horvát férfi mellkasán, a két ülés közti elválasztó elemen, a volt élettárs altestén, majd a gépkocsi alvázába ékelődött. A sértetteknek még volt erejük ahhoz, hogy a vádlottat elsodorva elmeneküljenek, a polgármesteri hivatal elé hajtottak, ahol segítséget kértek, ám a horvát férfi még az orvos kiérkezése előtt meghalt az autóban. Az asszonyt életveszélyes állapotban szállították kórházba, de sikerült megmenteni.
A vádlott előzetes letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!