Kék hírek, bulvár

2008.08.14. 10:45

Infúzióval kezelték, kétszáz kilót hízott öt hónap alatt

Kétszáz kiló – ennyit szedett magára öt hónap alatt Lucky. Hála a szüntelen gondoskodásnak, no és a jutalomfalatkáknak, a ló megerősödött. Hamarosan talán az is eldől, hogy kinél marad a lefoglalt állat.

Harsányi Miklós

A gyerekek szívébe már rég belopta magát az ötéves kanca. Szívszaggató kalandjáról annak idején beszámoltunk. A mocsárban vergődő állat iszonyatos kínokat élhetett át, a csontig lesoványodott ló órákat töltött a jéghideg vízben.
– Már csak kisebb sebek emlékeztetnek a borzalmas esetre – mondta Gelencsér Ágnes, a Meistro lovasklub munkatársa, miközben végigsimított a fény-lő szőrű kancán. Bodó László, a lómentési akció vezetője felidézte: a beszállítás utáni 27. napon állt egyedül fel az állat. Öt hónap alatt megerősödött. Egy ifjú lovas, Tanai Renáta büszkén bizonygatta: formában van Lucky.
[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Most már jól van Lucky
[/caption]
– Üget, vágtázik és futószáras edzésen is részt vesz – magyarázta Makár Henrietta, a klub másik tagja. – Rendesen ellátjuk, szépen fejlődik. A gyerekektől gyakran kap almát, sárgarépát, ám a legízletesebb falat számára a szőlőcukor.
A rendőrök korábban állatkínzás gyanújával rendeltek el nyomozást. Információnk szerint szeptember 9-ére tűztek ki bírósági tárgyalást az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!