Kék hírek, bulvár

2009.01.05. 16:53

Kétszázezerért ölték meg az idős asszonyt

Vádat emelt a főügyészség az áprilisi somogyzsitfai emberölés tettesei ellen. Az elkövetők a vád szerint brutálisan meggyilkoltak egy idős asszonyt.

Jakab Edit

A vádlottak padján négyen ülnek majd. Egyikük házalóként járta a falvakat, paplanokat kínált eladásra. Így figyelt fel az egyedül élő, idős somogyzsitfai asszonyra, akiről úgy tudta, jó anyagi körülmények között él, feltehetően készpénzt is tart otthon. A férfi meg is próbálta megszerezni, mégpedig úgy, hogy az idős asszonyt felhívta telefonon, hogy menjen a polgármesteri hivatalba, s gondolta, az idő alatt meglopja. Azonban mégsem mert bemenni a házba, mert félt, hogy lebukik.Viszont néhány hónap múlva elmondta a dolgot ismerőseinek, két férfinek, és felajánlotta nekik, hogy megmutatja az asszony házát, hogy megszerezhessék a pénzét. A két férfi mindent kitervelt, egy harmadik társukat is bevonták az ügybe, megkérték, hogy vigye őket a faluba.

Tavaly április 15-én a késő esti órákban értek Somogyzsitfára. Elhajtottak a sértett háza előtt, ami teljesen sötét volt, ezért azt gondolták, az asszony nincs otthon. Egy földúton várakoztak néhány órát, majd a sértett házához mentek. A sofőr a földúton várakozott. A két férfi pedig felhúzta az elkövetéshez hozott szövetkesztyűket és fekete sapkákat, beugrottak a kerítésen, majd a hátsó udvarba mentek felderíteni a terepet.

Bementek a ház konyájába, kutatni kezdtek, de a zajra felébredt a konyhában alvó idős asszony. Kiabálni kezdett, mire a két támadó egy 5 centi széles ragasztószalaggal hátul összekötözte a kezét, lábait egymás mellé kötözték és a ragasztószalagot többször, szorosan rátekerték a sértett nyakára, szájára. Ezután átkutatták a helyiséget, 180-200 ezer forint készpénzt találtak. A konyha kövén fekvő szerencsétlen idős asszony fejére ágyneműt, párnákat, takarókat dobáltak. Aztán hívták a „sofőrt”, hogy menjen értük, a pénzt elosztották.

Az idős asszony végül, mintegy egy órás haláltusa után megfulladt. A vádlottak közül a két elkövetőt nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével, míg társaikat, mint bűnsegédeket lopás vétségével vádolja a főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!