Kék hírek, bulvár

2009.02.23. 12:22

Autós sokk: 780 ezer forint bírság három nap alatt

Három napon belül 780 ezer forintra büntették meg a somogyi rendőrök az autósokat – tudta meg szerkesztőségünk hétfőn. A nemzetközi Tispol közlekedésbiztonsági ellenőrzés során egymás után állították félre a közlekedőket. A február végi vizsgálat elsődlegesen a passzív biztonsági övek használatát vette célba. A 1912 ellenőrzött járművezető 6,7 százaléka, azaz 128 fő nem kapcsolta be az övet.

Harsányi Miklós

Kulcsár Tibor alezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője szerkesztőségünknek azt mondta: a gyermeket szállító gépkocsikat is megvizsgálták. A 236 járműből kilencnél hiányzott a biztonság ülés, illetve nem használták előírásszerűen.
– A három napos vizsgálat alkalmával 113 szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök,  – tájékoztatott az alezredes. – Ebben az esetben is valamennyi somogyi rendőrkapitányság munkatársai bekapcsolódtak a helyszíni munkálatokba.A közlekedési egységek munkatársai 165 helyszíni bírságot kezdeményeztek és  780 ezer forintnyi bírságot szabtak ki. Ezzel persze még koránt sincs vége a büntetés özönnek. Somogyban három forgalmi engedélyt vontak be a rendőrök, s az objektív felelősség alá tartozó megállási-parkolási szabályok áthágása miatt három esetben indult eljárás.
A rendőri vizsgálat ideje alatt két személyi sérüléses baleset következett be megyénk útjain.
– A siófoki rendőrkapitányság illetékességi területén, Ságvár közelében egy halálos tragédia történt – idézte fel Kulcsár Tibor. Egy kamion és gépkocsi frontálisan ütközött. A karambolban egy hölgy vesztette életét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!