Kék hírek, bulvár

2009.02.28. 13:11

Enyingi banda: fegyelmire számíthatnak a siófoki rendőrök

Fegyelmi elmarasztalásokra számíthatnak a siófoki rendőri vezetők, csak még azt nem tudni, hogy ki és milyenre. Lezárult ugyanis az országos rendőrfőkapitány által elrendelt belső vizsgálat az enyingi banda tavaly nyári siófoki vonulása kapcsán.

Sonline

Mint megírtuk, 150-200 fős, zömmel romákból álló társaság vonult végig erődemonstráció gyanánt a siófoki Petőfi sétányon. A felvonulást a korzó biztonsági kamerái rögzítették. Az állítólag karddal, késekkel, más vélemények szerint fegyvertelenül masírozó banda szabálysértést, vagy bűncselekményt nem követett el.
A veszprémi Cozma-gyilkosság kapcsán derült fény arra, hogy az elkövetők feltehetően ugyanebből az enyingi körből kerültek ki. Draskovics Tibor rendészeti miniszter ekkor utasította Bencze József országos rendőrfőkapitányt, hogy rendeljen el vizsgálatot, mulasztott-e a rendőrség a siófoki vonuláskor.

A Sonline.hu információja alapján az ORFK vizsgálói azonnal „megszállták” a siófoki kapitányságot, s több, mint egy héten keresztül kutakodtak. Ennek eredményét most hozták nyilvánosságra. E szerint a vizsgálat szakmai mulasztásokat állapított meg, elsősorban ott, hogy a felvonulás célját a későbbiekben sem pontosították, nem állapították meg, hogy az a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó vonulás volt-e, és nem állapították meg pontosan a résztvevők kilétét, közülük csak néhányat azonosítottak.

Korábban megírtuk már azt is, hogy Lengyel Róbert siófoki rendőrkapitány már a tavalyi szezont összegző értékelésében is jelezte, hogy az enyingi banda erődemonstrációja volt a nyár egyetlen, köznyugalmat megzavaró megmozdulása. Ekkor azonban senki sem követelt vizsgálatot. A Sonline.hu úgy tudja: azon az ominózus nyárestén mindössze néhány hadra fogható rendőr állt szolgálatban Siófokon, s mire az erőket összevonták, a romabanda már elhagyta a Petőfi sétányt. Kíváncsiak vagyunk arra, indul-e vizsgálat annak kiderítésére is: kinek a felelőssége, hogy a nyár kellős közepén ilyen kevés a rendőr a Balaton fővárosában?

Ami pedig a mostani vizsgálat várható következményeit illeti: az országos és a megyei főkapitány feladata, hogy fegyelmi szankciókkal éljen a Siófokra delegált bizottság által feltárt mulasztások miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!