Kék hírek, bulvár

2009.02.25. 17:02

Romabalhé: az asszony esett neki először a rendőröknek

Rendőrökre támadt egy roma család a siófoki Tesco áruház parkolójában. A Sonline.hu információi szerint a járőrpáros azért akarta igazoltatni a család egyik tagját, mert autójával szabálytalanul a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyre állt.

Kloumbán Tünde, Jakab Edit, Fónai Imre

Ezen az intézkedésen azonban annyira feldühödtek, hogy a hat roma személy – négy felnőtt és két gyermek – azonnal nekitámadt a rendőröknek. Ütötték, rugdosták, karmolták őket, a csetepatéba a két gyermek is bekapcsolódott.

A balhés roma család autója most is ott áll a Tesco mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolójában. A kombi Volkswagen Passat hátulja tele van élelmiszerrel, így a család vélhetően a bevásárlás után került összetűzésbe a rendőrökkel.Egy szemtanú azt mesélte, nagy volt a ribillió, azt azonban nem érti, hogy mitől borulhatott el annyira az asszony agya, hogy elsőként ő esett neki a rendőröknek.

A családot egyébként jól ismerik Siófokon. Feltűnő jelenségnek számítanak, hiszen a kackiás bajszú családfő mindig széles karimás kalapban, öltönyben közlekedik, míg az asszonyok feltűnően tarka szoknyákban és fejkendőben járnak, ráadásul igen hangosak. A román cigánynak mondott családról többen úgy tudják, hogy nem ez volt az első balhéjuk, és volt már dolguk a rendőrséggel. – Régóta itt vannak Siófokon, gyapjú ágyneműkkel, háztartási kellékekkel üzletelnek, de azt hallottam, hogy az utcán már nem árulnak, állandó megrendelői körük van – mondta a bevásárlóközpont parkolójában egy nő.

Az egyenruhások nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A Kaposvári Nyomozó Ügyészség indítványozta a társaság három tagjának előzetes letartóztatását.

Az ügyészségtől kapott információink szerint az elmúlt évben megnőtt a hivatalos személyek elleni erőszak száma. Míg 2007-ben „csak” huszonkettő ilyen esetet jelentettek, addig 2008-ban harminchármat. 2004-ben huszonegy, 2005-ben 25, 2006-ban pedig huszonegy alkalommal ért támadás hivatalos személyt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!