Kék hírek, bulvár

2009.02.25. 12:20

Tragédia a sztrádán: elaludt a BMW sofőrje

Valószínűleg elaludt a BMW-t vezető fiatalember, ez okozhatta a keddi tragédiát az M7-es autópályán – tudta meg szerdán szerkesztőségünk.

Harsányi Miklós

Egy szarvasi házaspár utazott a gépkocsiban. A 33 éves fiatalember szörnyethalt. A 27 éves – hat hónapos terhes – felesége sérülései nem súlyosak.
A sztráda somogyi szakaszán, a Budapest felé vezető oldalán történt a baleset. A szegerdői pihenőhelynél borult árokba a BMW.

A 630-as BMW-t lefoglalták. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre szerdán elmondta: az elsődleges adatok szerint nem merült fel, hogy a járművezető túlzottan nagy sebességgel hajtott volna a sztrádán. A balesettel kapcsolatban műszaki szakértői vizsgálat indult. – Vélhetően elalvás okozhatta a balesetet – magyarázta a szóvivő. A jármű a szegerdői pihenőhely bejáratát és a pályatestet elválasztó terelőkúpnak ütközött. Ezután a jobb oldali árokba hajtott. 

– A nagyjából egy köbméteres, műanyag terelőkúp teljesen összetörött a karambolban – mondta az autópálya-mérnökség egyik munkatársa. Ezt már a baleset napján pótolták. Úgy tudjuk, a terelőkúpon belül egyébként – nehezékként – zsákba ömlesztett kőzúzalékot helyeztek el. Az autó, miután nekiütközött, csaknem 30 métert repült. Ezután az út menti árokba csapódott. Az elsődleges helyszíni nyomok alapján a jármű utasai nem használták a biztonsági övet. Így a baleset során a légzsákok nem nyíltak ki. Más, nem hivatalos forrásból szerdán úgy értesültünk: a függöny- és az oldallégzsákok kinyíltak.
Az, hogy pontosan mi történhetett a balesetet megelőző pillanatokban, a szakértői véleményből derül ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!