Kék hírek, bulvár

2009.05.18. 16:22

Siófoki romafelvonulás: figyelmeztetést kapott a rendőrkapitány

Írásbeli figyelmeztetést kapott a siófoki rendőrkapitány az enyingi romabanda tavaly nyári felvonulása kapcsán – tájékoztatott hétfőn Mergancz Sándor megyei rendőrfőkapitány. A nyári szezonra 100 rendőrt vezényelnek a Balaton-parthoz.

Kolumbán Tünde

A siófoki kapitány írásbeli figyelmezetetésével zárult a „felsőbb utasításra” indított fegyelmi eljárás. Mergancz Sándor hozzátette: a siófoki kapitány ezt nem az esemény kezelése miatt kapta, hanem azért mert a Petőfi sétányon végéigvonult banda erődemonstrációjáról szóló jelentést késve küldte meg a megyei vezetésnek.
 Várhatóan mintegy 100 rendőrrel erősíti meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a Balaton-partot a nyárra, ennek mintegy 60 százaléka jut Siófokra – ez is kiderült egy hétfői siófoki fórumon.

A bevetési szolgálat munkatársai is a tópart közbiztonságát vigyázzák majd, így összességében több száz rendőr óvhatja nyugalmunkat. A megerősítő erők fokozatosan, a vendégforgalom alakulásának megfelelően június közepétől érkeznek a Balatonhoz, de ha szükséges, akár előbb is felduzzasztják a tóparti kapitányságok létszámát – tudtuk meg Mergancz Sándor megyei rendőrfőkapitánytól, aki hétfőn délelőtt Siófokon találkozott a déli parti polgármesterekkel.Az idegenforgalmi szezont biztosító pontos rendőri létszámról a főkapitány még nem nyilatkozott, mint mondta: az előzetes tervezés folyik, de úgy látja: a megye rendőri állományának átvezénylésével meg tudják oldani a feladatot. Mergancz Sándor szerint annak ellenére, hogy a szezonban a tópartra koncentrálnak, nem maradnak rendőr nélkül Somogy belső területei sem, hiszen az erők most aránytalanul vannak elosztva.
Az idegenforgalmi szezon biztosításában a megye az ígéretek szerint ORFK-ra is számíthat, és bíznak a balatoni települések segítségében is, akiktől a rendőrök elszállásolásában és étkeztetésében várnának segítséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!