Kék hírek, bulvár

2009.06.15. 13:34

Leláncolt mentőkatamaránt loptak el a kikötőből

– A tolvajok semmit se kímélnek: hétfőre virradóra egy mentőkatamaránt loptak el Keszthelyen – értesült a Sonline.hu szerkesztősége. Úgy tudni: a tettes egy duplán lezárt területről tüntette el a vízi járművet.

Harsányi Miklós

A tulajdonosok hiába láncolták le a katamaránt, a tolvajnak az se jelentett akadályt. Szakemberek azt mondják: műanyagból készült a katamarán. Tehát vélhetően nem fémtolvaj vitte el, s gyújtósnak sem kifejezetten jó a könnyű vízi jármű... Legfeljebb csónakázásra használható, az viszont – enyhén szólva – igen feltűnő lenne. Az élénkpiros, speciális építésű mentőeszközből az országban 30-32 darab lehet. Tehát a lebukás szinte garantált.– Érthetetlen eset előtt állunk – hangoztatta hétfőn Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (MVSZ) szóvivője. – Nem értjük, hogy a tolvaj miért vitte el a katamaránt. A lopással érzékeny veszteséget okozott számunkra: akadályozza a munkavégzést, nehezíti a környéken a vízimentést.

A Balatoni Fejlesztési Tanács még tavaly vásárolta meg a mentőjárművet, amelyet az önkormányzatoknak adtak oda. A keszthelyit a VMSZ használta. Eddig. Ismeretlen tettes ellen a keszthelyi rendőrség indított eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!