Kék hírek, bulvár

2009.07.07. 18:55

Fegyvert is találtak az orgazdánál

Vádat emelt a Kaposvári Városi Ügyészség egy 41 éves nagybajomi férfi ellen, akinél lopásból származó értékeket és fegyvert is találtak.

Jakab Edit

A vád szerint a férfi félmillió forintért szerzett meg értékes arany ékszereket, amelyek piaci értéke az 1,2 millió forintot is meghaladja. Az ékszerek egy tavaly áprilisban történt nagybajomi betörésből származnak, amikor egy ismeretlen tettes egy családi házat fosztott ki. A vádlott tudta, hogy a zsákmány lopásból származik. A rendőrség megtalálta nála az ékszereket és visszaadta azokat a jogos tulajdonosnak.



A vádlott ezen kívül tavaly júliusban, augusztusban és októberben 248 ezer forint értékben további értéktárgyakat szerzett meg. Ezek szintén lopásból származtak, négy, ismeretlen tettes által elkövetett betörés "zsákmánya". Erről is tudott a vádlott, a "szajrét" azért vette meg, hogy abból a későbbi értékesítés során jelentős haszonra tegyen szert. A tárgyak között volt egy Long Rifle pisztoly is, mely lőfegyvernek minősül, és amelynek megszerzésére és tartására a vádlottnak nem volt engedélye.

A Kaposvári Városi Ügyészség a férfi ellen emelt folytatólagosan, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntette és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!