Kék hírek, bulvár

2009.07.18. 12:58

Kidőlt fák, veszteglő mozdonyok - tombolt a vihar Somogyban

Lecsapott a vihar Somogyra. Kidőlt fák, akadozó vasúti forgalom és összetört autó – röviden így lehetne összefoglalni a szombat délutáni vihart.

Sonline

Ahogy az várható volt, szombat koradélután megérkezett a vihar Somogyba. Bíró Gábor, a Somogy Megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője jelezte, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársaihoz folyamatosan érkeztek a bajbajutott szörfösökről és az elsodródott gumimatracosokról szóló bejelentések. Bíró Gábor hozzátette: a hajósok szerencsére megfogadták a meteorológusok tanácsait és a kikötőben maradtak, de ennek ellenére is folyamatosan vigyázták a tavat a vízirendészek.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Rendőrök irányították a forgalmat az Áchim András utcában, ahol leszakadt a villamosvezeték
[/caption]
Siófokra két részletben csapott le a vihar. Előbb egy hatalmas szélvihar kavarta fel a Coke Club homokját, majd miután úgy tűnt végre ismét kisüt a nap, jött a második hullám. Szélvihar és özönvíz borította el a Balaton fővárosát – harangoztak a délutáni-esti tóparti programoknak.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Hömpölygött a víz az úton a vasútállomás előtt
[/caption]
A vasúti közlekedésben is volt fennakadás. Balatonszárszó-Szántód-Köröshegy között leszakadt a felsővezeték, mert rádőlt egy fa, és két oszlop is megsérült. Dízelmozdonyokkal vontatták el a veszteglő a szerelvényeket. A szakemberek azt mondják várhatóan 17 órára állhat helyre a közlekedés.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A strandolók inkább haza mentek...
[/caption]
Lábod-Homokpusztán egy Suzuki, illetve annak tulajdonosa járt pórul. A viharos szél ugyanis rádöntött egy fát a személygépkocsira. Információink szerint az autóban senki sem volt, így személyi sérülés szerencsére nem történt, a helyszínre a nagyatádi tűzoltók vonultak.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A Tescónál is rendőrök irányították a forgalmat
[/caption]
Kaposváron több helyen is kidőlt fa és leszakadt ágak nehezítették a közlekedést. A Kereszt utcában, a Csík Ferenc sétányon és a Szent Imre utcában is hatalmas, közel háromméteres ágak dőltek az útra. A Virágfürdőben strandolók is inkább hazamenekültek a hatalmas szélvihar elől. A Budai Nagy Antal utcában az egyik buszmegállóba zuhant egy faág, személyi sérülés szerencsére nem történt. A Berzsenyi iskola kinti kosárlabdapályájára rádőlt egy fa, míg a töröcskei elágazásnál az útra borult egy méretes fa.
Az Áchim András utcánál leszakadtak a villamosvezetékek, így ott el kellett terelni a forgalmat. A Tescónál is leszakadt a vezeték, ott rendőrök irányították a forgalmat.A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese kérdésünkre azt mondta, a bejelentések a délután folyamán meg fognak sokszorozódni, hiszen sokan még csak most érnek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában