Kék hírek, bulvár

2009.07.05. 08:14

Lóhátról pásztázzák a siófoki parti sétányt

Megérkeztek Siófokra a lovas rendőrök, akik a szezonban – augusztus végéig minden nap – a Petőfi sétányon és annak környékén őrzik a rendet. A lovas szolgálatnak jelentős a visszatartó ereje azáltal, hogy kiemelkedik a tömegből.

Kolumbán Tünde

Megjelentek a lovas rendőrök Siófok szórakozóhelyekkel teli részén, ahol negyedórán belül kétszer is intézkedtek. Az alkoholtól kissé megfáradt, eső-kelő fiatalra szóltak rá, na meg az ellenkező típusú, hangosan vigadó tinédzsert is hamar rendre utasították. A hatás nem maradt el: a bulituristák rögtön összekapták magukat.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Lóhátról pásztázzák a siófoki parti sétányt
[/caption]
A Készenléti Rendőrség lovas szolgálatának két tagja éppen azért érkezett a nyári fővárosba, hogy megelőzzék a bűncselekményeket, adott esetben közbeavatkozzanak. – Augusztus közepéig mindennap járőröznek a Petőfi sétányon és a Jókai parkban. A lovas szolgálatnak jelentős a visszatartó ereje azáltal, hogy kiemelkednek a tömegből. Előbb észreveszik a szabályszegőket – mondta Beke Ibolya, a Siófoki Rendőrkapitányság szóvivője.
A siófoki éjszakában a lókedvelő turisták már az első este „megkörnyékezték” a paripákkal együtt négyfős alakulatot.– Így a rendőrség is közelebb kerül az emberekhez – jegyezte meg az első lósimogató távozását követően Kertész Attila, aki társával, Gáspár Györggyel nem az első nyarát tölti lóháton Siófokon. A két rendőr azt mondta: két gyalogos rendőr segítségével tíz-tizenöt fős verekedést hamar megfékeznek, de a korábbi évek tapasztalatai alapján a strandlopások megakadályozása érdekében is gyorsan tudnak cselekedni. Korábban akadt is példa rá, hogy fülön csípték a strandi szarkát. A családi házas övezetben a besurranások megelőzésében is lehet szerepük, a Jókai park sötétjében prostituáltakat értek „tetten”...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában