Kék hírek, bulvár

2009.09.05. 10:57

„Három gyilkosra“ vadászik a rendőrség

Gyorshajtás, ittas vezetés, passzív biztonsági eszközök használatának hiánya. A gyilkos közúti magatartással szemben nem lesznek elnézőek a rendőrök.

Jakab Edit

Hat százalékkal csökkent a személyi sérüléses balesetek száma Somogyban az év első nyolc hónapjában. Eggyel, 31-ről 30-ra csökkent a halálos, 23 százalékkal a súlyos balesetek száma. Igaz, tizedével több volt a könynyű sérüléssel járó eset, de vélhetően a bevezetett szigornak, a folyamatos ellenőrzésnek és a megelőző munkának köszönhető, hogy ezek nem végződtek súlyosabb eredménnyel.Horváth József rendőr ezredes, közbiztonsági igazgató elmondta: tavaly a második fél évben az objektív felelősség alapján tízezer eljárás indult, és 637 millió forint bírságot kellett kiszabni, az idei első fél évben hatezer-kilencszáz eljárás és 238 millió forint a mérleg. Az ellenőrzések a jövőben is gyakoriak lesznek, szigorúan fellépnek a „három gyilkos“, a gyorshajtás, az ittas vezetés és a passzív biztonsági eszközök használatának hiánya ellen.
2006 óta a tudományos kutatások eredményeit is beépítik a megelőzésbe. Például a plakátkampány beváltotta a reményeket, hiszen azokon az eredetileg baleseti szempontból veszélyes útszakaszokon, ahol elhelyezték ezeket a szuggesztív és hatásos képi elemeket, egy halálos baleset sem történt azóta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!