Kék hírek, bulvár

2009.09.15. 13:37

Hűvösre tették a visszaeső bűnözőt

Háromtagú rablóbandát ítélt el a kaposvári bíróság. A csapat vezetőjének több mint nyolc évet kell rács mögött töltenie, egy 15 ezer forintos mobiltelefon miatt.

Jakab Edit

A 23, 26 és 19 éves kaposvári vádlottak a városligetben, a Malom-tó környékén szemelték ki áldozatukat. A fiatalember egy 7-8 fős csapattal ment arra, de kicsit lemaradt a többiektől, mert telefonált. A vádlottak ezt használták ki. Mivel látták, hogy mobiltelefon és MP3 lejátszó is van nála, odamentek és megszólították.

Kérték, mutassa meg a telefonját, az MP3-lejátszót, hogy milyen zenét hallgat. A sértett nem adta oda, zsebre tette a készüléket. A csapat legidősebb tagja erre odalépett, elkezdte tapogatni a ruháját, kereste a telefont. A fiatalember ez ellen tiltakozott, mire „ne flegmázzon” felkiáltással, a földre teperték, egyikük rátérdelt, bántalmazták, és elvették tőle a telefont. A fiú menekülni próbált, de támadói üldözni kezdték. A sértett végül félelmében megállt, és kérte: adják vissza a telefonját. De erre csak újabb ütleg volt a válasz.

Végül sikerült kiszabadulnia és értesítette a rendőröket. A rablók ezalatt elinaltak egy presszó felé, útközben eldobták a SIM-kártyát. A rendőrök az ivóban ütöttek rajtuk, az asztal alá dobva a telefont is megtalálták.

A keddi ítélet szerint a csapat legidősebb tagja 7 év 6 hónapi fegyházbüntetést kapott, különös visszaesőként, egy korábbi feltételes szabadságra bocsátás megszüntetését és a büntetés hátra levő részének letöltését is elrendelte a bíróság. Így több mint nyolc évet kell a rácsok mögött töltenie, ugyanis feltételes szabadságra a bíróság döntése szerint nem bocsátható.Két társa öt év hat hónapi, illetve négy év hat hónapi fegyházbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős: az ügyész súlyosításért, vádlottak és védőik felmentésért fellebbeztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!