Kék hírek, bulvár

2009.09.29. 15:33

Repkedtek a csekkek: piás biciklisek akadtak fenn a razzián

Akcióban a somogyi rendőrök. A hétfői razzia során kilenc 45 ezer forintos helyszíni bírságot szabtak ki és öt piás biciklis is a horogra akadt.

Harsányi Miklós

A rendőrség eredményesnek minősítette a Marcali térségében hétfőn megtartott közúti ellenőrzést.
– A rendőrök 16 esetben tettek szabálysértési feljelentést különböző súlyú szabálysértések miatt – összegzett kedd délután Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. – Öt esetben intézkedtek ittas kerékpárossal szemben, ellenük szabálysértési eljárás indult.

– Kilenc alkalommal 45 ezer forintos helyszíni bírságot szabtak ki a rend őrei, két esetben pedig kopott gumiabroncs, illetve lejárt műszaki miatt vették el a jármű forgalmi engedélyét – mondta Bíró Gábor. – Közigazgatási eljárás indítására négy alkalommal került sor. Kétszer a biztonsági övet nem kapcsolták be, kétszer pedig sebességtúllépés miatt intézkedtek a közlekedési egység tagjai.A rendőrök összesen 60 darab láthatósági mellényt osztottak szét a gyalogosok és a kerékpárosok között. – Ennél több is gazdára talált volna, hiszen arra is volt példa, hogy egy 7-8 főből álló kerékpáros csoportban csak egy személy viselte a láthatósági mellényt – jelezte Bíró Gábor szóvivő. Bíró Gábor kitért arra is: a közeljövőben Kaposvár és Tab térségében várható a mostanihoz hasonló baleset-megelőzést célzó fokozott rendőri ellenőrzés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!