Kék hírek, bulvár

2009.09.03. 19:15

Ti szolgáltok, mi félünk! Demonstráció a rendőrség előtt

Ne pofára vizsgáljátok az ügyeket! Elég a jogsértésekből! Ti szolgáltok, mi félünk! Csendes demonstráció mellet avatták fel az új atádi kapitányságot.

Nagy László

A magyar rendőrség elégedett lehet az elmúlt hetekben nyújtott teljesítményével, hiszen valamennyi nagy horderejű bűnügy gyanúsítottjai rács mögé kerültek – mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendvédelmi miniszter Nagyatádon, az új rendőrségi épület avatásán. – Sikerült felgöngyölíteni az ország közvéleményét joggal foglalkoztató bűncselekményeket; rács mögé került az első politikai terrorcsoport, a roma gyilkosságok gyanúsítottjai, s sikerült elfogni a Cozma-gyilkosság gyanúsítottjait is.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Draskovics Tibor: sokat veszíthet az, aki az állampolgárok életére tör
[/caption]
– A BTK idén elfogadott módosítása minden eddiginél keményebb jogi eszközöket adott a rendőrség kezébe: most már sokat veszíthet az, aki az állampolgárok életére tör, biztonságukat veszélyezteti – folytatta Draskovics Tibor. – Az is fontos előrelépés, hogy már másfél ezerrel több rendőr van az utcákon. Az eddigi intézkedéseknek érezhető a hatása; a számok világosan mutatják, hogy javult a közbiztonság Magyarországon.

Mindez persze nem elég. Napokon belül új intézkedések sorát jelentjük be, ami a közbiztonság további javulását vonja majd maga után – közölte Draskovics Tibor rendészeti miniszter.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Bencze József ajándékot hozott az atádi rendőröknek
[/caption]
A nagyatádi állományhoz fordulva Draskovics Tibor azzal folytatta: a rendőrnek mindig a neheze jut. – Önök ott állnak a napon, a vendégek pedig az árnyékban. A rendőrnek mindig a dolgok nehezebb oldala jut. Az új épület kapcsán azt mondta Draskovics Tibor: a polgárok azt várják, hogy a rendőrök minél kevesebbet tartózkodjanak majd az új központban.

Elhangzott: közel egy év alatt építették újjá a nagyatádi kapitányság épületét. A kivitelező ZÁÉV Zrt. 205 millió forintért végezte el a feladatot. Hegedűs János alezredes, a nagyatádi kapitányság vezetője azzal vette át a kulcsot, hogy az épület most elkészült, eljött az ideje a csapatépítésnek. A demonstrálókra utalva hangsúlyozta: az elmúlt hónapokban nem volt lakossági panasz a nagyatádi rendőrség munkájára. Bencze József országos főkapitány jutalmakat osztott, az állománynak pedig néhány karton elemlámpát adott át. Mint mondta: a szolgálatos rendőrök tudják majd értékelni ezt az ajándékot.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A jogszerűtlenségek megszüntetéséért demonstráltak
[/caption]
Ne pofára vizsgáljátok az ügyeket! Elég a jogsértésekből! Ti szolgáltok, mi félünk! Jogszerűséget, polgárbarát rendőrséget és új szemléletet! Többek között ezt sürgették azok a nagyatádiak, akik az avatás alkalmából csendes demonstrációra gyűltek össze az épülettel szemben. A tucatnyi helybeli és transzparensei, valamint a köréjük vezényelt rendőrök sajátos hátteret adtak az ünnepségnek.A demonstrálók elmondták: saját sérelmeik miatt jöttek most utcára, az eltelt évek során valamennyien rossz tapasztalatokat szereztek a rendőrség munkájáról. Mergancz Sándor megyei főkapitány végighallgatta mindegyiküket és átvette az általuk készített petíciót. Ígéretet tett rá, hogy kivizsgálja a panaszokat. Mergancz Sándor a nagyatádi utcán is mindenkit arra kért: jelezze, ha rendőri túlkapásokat tapasztal!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!