Kék hírek, bulvár

2009.10.12. 15:36

A barcsi milliárdos: a kisvárosba került a lottófőnyeremény?

Barcsra került a kétmilliárdos lottónyeremény, legalábbis ezt beszélik a városban. Ha valóban így van, akkor Barcson érdemes lottózni: 4 éve is Barcsra került a nyeremény.

Jeki Gabriella

Hétfőn délelőtt az egyik helyi trafikban egy idős férfi azt újságolta a vásárlóknak, hogy az ő fia is az között a szerencsés hét fiatalember között van, akik Budaörsön együtt, közösen adták fel a nyertes szelvényt. A barcsi származású rendőr tehát hetedrészben osztozkodhat majd a 2 milliárd 160 millió forintból; ez 308 millió 507 ezer forintot jelent.

A Szerencsejáték Zrt. barcsi lottózójában egyelőre még nem tudnak semmit. Az eladó tájékoztat, hogy kétmilliárd felett már nem is helyben jelentkezik a nyertes, hanem egy megadott piros számot kell hívnia. Itt feltesznek neki néhány rutinkérdést, majd ellenőrzik a szelvényt. Ezután utalják csak a pénzt, ami után nem kell adózni.

Közben a lottózóba érkezik néhány középiskolás korú fiatal is. Ők kaparós sorsjegyen játszanak. Nem véletlen, hiszen egy hónapja ugyanitt, 10 millió forintot kapart egy somogytarnócai pedagógus.

Azt mondják, gyorsan felhívják a szülőket, hátha az övék a telitalálatos ötös lottószelvény. Mikor kérdezem, hogy mire költenék, a fiú azonnal rávágja: lakásra, verdára és más, egyelőre titkos akcióra. A többit pedig a bankba tennénk – teszi hozzá a lány, mire a srác hozzáfűzi: elsősorban svájci bankot választana a pénzének.

Hamarosan betoppant egy középkorú hölgy is, aki az adósságait rendezné. Egy nyugdíjas a városi rendőröket, tűzoltókat és a mentőket ruházná fel korszerűbb felszereléssel. A közeli bolt biztonsági őre a szegényebbeknek adakozna.Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketingigazgatója még nem erősítette meg hivatalosan az információkat. Elmondta: a nyertesnek 90 napja van, hogy a lottózókban található, úgynevezett nagynyertes számon jelentkezzen a nyereményéért.

A pénz már május óta halmozódott, így ez volt minden idők hatodik legnagyobb magyar nyereménye. A szerencsések a tizenhetedik lottómilliárdosok Magyarországon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!