Kék hírek, bulvár

2009.10.08. 19:33

Bárdot vágott a lány fejébe az értelmi fogyatékos férfi

Azt hitte, rajta nevet a lány. Felkapott egy bárdot és fejbe vágta – a fiatal lány nyílt koponyasérüléseket szenvedett.

Jakab Edit

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a bíróság egy 39 éves nagybajomi férfit, aki húsklopfoló bárddal fejbe vágta egy ismerősét.

A férfi a szakértők szerint kissé lelassult gondolkodású, enyhén értelmi fogyatékos, sokszor az indulatai, ösztönei vezérlik. Mindez közepes fokban korlátozta abban, hogy felmérje: mit is tesz. A férfi ebédet vitt egy ismerősének. A szobában leültek, beszélgetni kezdtek a nála levő teafű összetevőiről. A szobában volt a házigazda lánya is, éppen a számítógépnél ült. A beszélgetést hallgatva elmosolyodott, s ezt a vádlott észrevette. Azt gondolta: gúnyolódik vele a nő, ezért trágár szavakkal illette, és meg akarta ütni.

Ekkor még meg tudták akadályozni a tettlegességet: a házigazda lefogta és visszaültette az ágyra a támadót. Ám dühe nem csillapodott: felkapott a földről egy ott felejtett húsklopfoló bárdot, amelynek egyik fele élesre volt köszörülve.

A nő észrevette, hogy a vádlott támadni készül, felugrott. Az ütést így sem kerülhette el: a homlokát érte a jókora csapás, azonnal erősen vérző sebet ejtve. A sértett megpróbált menekülni, de összeesett és elvesztette az eszméletét.
Nyílt koponyatörést szenvedett, amely miatt közvetett életveszélyes állapotban szállították kórházba.A 39 éves férfit – aki a tárgyaláson az utolsó szó jogán megbánta tettét és megfogadta, hogy soha többet nem kerül összeütközésbe a törvénnyel – elmeállapotára tekintettel kétévi börtönbüntetésre ítélte a bíróság, melynek végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette.
Az ítélet nem jogerős: az ügyész súlyosbításért, a védő eltérő minősítésért fellebbezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!