Kék hírek, bulvár

2009.10.30. 18:46

Egy szelet húsért ölte meg a bátyját

Egy szelet húson vesztek össze. A férfi kést rántott és halálos sebet ejtett csontsovány bátyján.

Jeki Gabriella

Ebéd közben összekülönbözött egy testvérpár Szulokban. Információink szerint egy szelet hús körül indult el a vita: az egyik elvette azt a másik elől. Ekkor pattant fel testvére – kezében egy késsel –, és hirtelen felindulásból hasba szúrta. Ez egy jól eltalált szúrás volt. Feltehetően egyenesen a májba szúrt annak is az egyik ütőerébe, így egy életfontosságú szervet sértett meg.

A belső sérüléstől a férfi azonnal erősen vérzeni kezdett, és kitámolygott az udvarra. Ekkor látta meg őt a szomszéd házban lakó testvérének a fia, aki a sebét igyekezte egy törölközővel elszorítani, majd a mentőket hívta. A kiérkező mentők látva az eset súlyosságát segítségül mentőhelikoptert hívtak. Közben a férfi elvesztette az eszméletét, és már nem lélegzett. A helyi mentősök elkezdték újraélesztését, hiába. A férfi meghalt.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ebben a házban történt a gyilkosság
[/caption]
A történteken az egész falu meglepődött. Ahogy mondják: a testvérpár egy házban élt, mindketten agglegények voltak. Nyugodt vérmérsékletű, csendes emberekként tengették napjaikat, alkalmi munkákból éltek, bár néha nem vetették meg az italt.

– Biztos vagyok benne, hogy nem akarta lebökni a testvérét, inkább csak ráijeszteni szeretett volna, de máshogy alakult – mondta Virth József szuloki polgármester. – Úgy tudom, azon kaptak össze, hogy az egyik megette a másik ebédjét, mire az háborogni kezdett, testvére pedig csitítgatta. Ekkor szúrt a késsel, de egészen biztos, hogy átgondolatlanul, nem gyilkosság szándékával bökött felé.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Egy szelet húsért ölte meg a bátyját
[/caption]
Mikor aztán már megtörtént a baj, a férfi fel sem fogta tettét. Információink szerint azt hajtogatta, hogy „nem akartam, ennyire nem akartam”. A leszúrt testvér a falubeliek elmondása szerint csupa csont és bőr volt, lehetetett vagy 30-35 kiló. Szerintük, ha egy picit erősebb, biztosan túléli a szúrást.A szomszédok is hitetlenkedve fogadták a történteket. A szóbeszéd szerint az előzetesben lévő férfi vallomásában már ellopott pénzről is beszélt. Azt mondják: a házban évek óta csend és béke honolt, veszekedésnek, összetűzéseknek nyoma sem mutatkozott. Egészen csütörtökig.

Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a nyomozás során biztossá vált, hogy az ebéden veszett össze az ötvenegy és az ötvennégy éves testvérpár, és a férfi hirtelen felindulásból követte el a szúrást. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!