Kék hírek, bulvár

2009.10.27. 20:03

Irodával erősít a rendőrség Mernyén

Nem kell a mernyeieknek az igali rendőrőrsre, vagy a kaposvári kapitányságra menniük, ha dolguk akad a rendőrséggel. Újra van a faluban körzeti megbízotti iroda.

Jakab Edit

Kisfalusi András polgármester elmondta: négy éve szűnt meg a körzeti megbízotti iroda a településen, és a lakók azóta hiányolták. Nem kevés fejtörést okoz a mernyeieknek, hogy elszaporodtak a kisebb-nagyobb lopások, betörések. Nagy az átmenő forgalom, ráadásul sok földút csatlakozik a településen átmenő nagyobb utakhoz, s ez jó menekülési, elrejtőzési lehetőséget jelent a bűnözők számára.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Házban posztolnak a rendőrök Mernyén
[/caption]

A falu minden olyan kezdeményezést támogat, amely a közbiztonság javítását szolgálja. Így az új irodához helyiséget, internetkapcsolatot biztosítottak.

<kep104114>

Hetente egyelőre kétszer fogadják az ügyfeleket, akik – mint Koncz Katalin alezredes, a Kaposvári Rendőrkapitányság sajtóreferense elmondta – akár helyben is megtehetik a feljelentést, panaszt, ha sérelem éri őket. Ezen kívül egy 24 órás mobiltelefonos elérhetőség is rendelkezésre áll, így közvetlenül elérhető az ügyeletes rendőr, aki néhány perc alatt a helyszínre érhet.Az új iroda alkalmas arra is, hogy tanúkihallgatásokat, gyanúsítotti meghallgatásokat azonnal elvégezhessék, illetve azonnal minden információhoz hozzájussanak például a gyanús járművekről, körözött személyekről, átutazó bűnözőkről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!