Kék hírek, bulvár

2009.10.07. 15:49

Már alig vártuk! Sztrájkra készülnek a vasutasok

Újabb sztrájk a láthatáron: a vasutasok a megszűntetésre ítélt szárnyvonalak, valamint a MÁV-ot sújtó több tízmilliárdos elvonás ellen tiltakoznának.

Harsányi Miklós

A mai naptól a sztrájktörvény értelmében a szakszervezetek által közösen kezdeményezett kollektív munkaügyi vita kapcsán is bármikor meg lehet kezdeni a munkabeszüntetést, ugyanis letelt az egyeztetés első hét napja – tájékoztatta a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ).

Mercz Attila, az érdekvédelmi szervezet kaposvári vezetője a Sonline.hu kérdésére szerdán elmondta: október 13-án tartanak választmányi ülést.
– Ezen vélhetően felhatalmazást kap a vezetőség arra, hogy indokolt esetben éljünk a munkabeszüntetés lehetőségével – hangsúlyozta Mercz Attila, a VDSZSZ kaposvári vezetője. – A megszűntetésre ítélt szárnyvonalak és a MÁV-ot sújtó több tízmilliárd forintos elvonás ellen tiltakozunk.

Ha más módon nem születik megegyezés, akkor hamarosan újabb vasutas-sztrájkra kerülhet sor. Mercz Attila utalt rá; Somogyban is számos család élete szinte ellehetetlenül, ha egyes vonalakon felfüggesztik a vasúti személyszállítást.



Felvetésünkre, miszerint egyes hírek alapján számos vasúti-közúti átjárót is elállhatnak a sztrájkoló vasutasok, Mercz Attila azt mondta: erről még nem hallott. – Nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás a problémákra – jegyezte meg Mercz Attila. Az esetleges munkabeszüntetés időtartamával kapcsolatban nem kívánt jóslásokba bocsátkozni, ám jelezte: akár több órás megmozdulás is előfordulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!