Kék hírek, bulvár

2009.10.15. 11:50

Szíven szúrta gyermekét, felfüggesztett börtön gyilkosságért

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a 78 éves kaposvári férfit, aki saját fiát szúrta szíven egy konyhakéssel.

J.E.

A vádlott feleségével és fiával együtt élt kaposvári házukban. Az idős asszony szintén sokat betegeskedett. Fiúk nem dolgozott, viszont gyakran nézett a pohár fenekére, és olyankor agresszíven viselkedett. Nem egyszer idős, beteg apjának is nekiesett, bántalmazta.

Idén március harmadikán az idős férfi éppen zöldséget tisztított. Újra fellángolt köztük a vita a fiával, aki akkor is ittas volt. Megpofozta apját, olyan erővel ütött, hogy a férfi nekiesett a gáztűzhelynek. Amikor a fiú újra felé indult, a kezében levő zöldségtisztító késsel nagy erővel felé szúrt. A szúrás a mellkasán érte a fiút, a kés egyenesen a szívébe hatolt.

Az idős vádlott a történekkor sem volt jó egészségi állapotban, azóta rohamosan romlott az állapota. Járni is alig tud már. A tárgyaláson gyakran elsírta magát és csak azt hajtogatta: ő nem akarta megölni a fiát, csak rá akart ijeszteni, hogy ne bántsa már.

A bíróság emberölésben bűnösnek találta a férfit, melynek büntetési tétele 5-15 év. Ezúttal  – az eset körülményei mellett – a vádlott betegségére, idős korára és állapotára való tekintettel két évi börtönbüntetést szabott ki rá, melynek végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!