Kék hírek, bulvár

2010.01.12. 18:14

Pénzbüntetésre ítélték a volt tévévezetőt

Sikkasztásban nem, számviteli fegyelem megsértésében viszont bűnösnek találta a bíróság a Somogy Tv korábbi vezetőjét, ezért jogerősen pénzbüntetést szabott ki rá.

Jakab Edit

A vád szerint a televízió akkori ügyvezetője kivett a páncélszekrényből több mint 400 ezer forintot. Hozzáférése volt a házipénztárhoz, abból vette a ki a pénzt, de erről bizonylatot nem állított ki, a könyvelésben nem tüntette fel. Néhány nap múlva a pénzt teljes egészében visszavitte.

A vád szerint nem volt minden rendben a pénzügyek körül sem: a bizonylatokat nem időben könyvelték le, olyan számlákat is kifizettek, amelyet nem támasztott alá szerződés, valamint hiányos bizonylatokat is lekönyveltek.

A férfi azzal védekezett: vezetőváltás volt a televízióban, a személyes holmiját csomagolta össze és vitte el a szekrényből, és vélhetően véletlenül vitte el a borítékot, amelyben a pénz volt.



A bíróság előtt a sikkasztás nem bizonyosodott be, ezért ez alól felmentették a férfit, számviteli fegyelem megsértése miatt viszont 75 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!