Kék hírek, bulvár

2010.02.01. 19:10

Szekrényhátú verőemberek törtek rá a rokkantnyugdíjasra

Három kigyúrt férfi támadott rá a nagyatádi rokkantnyugdíjasra. Azzal fenyegették, ha nem áll le, akkor baja eshet.

Nagy László

Életveszélyesen megfenyegették a nagyatádi Seres Istvánt; a rokkantnyugdíjas férfi szombaton este hét óra táján kocsijával beállni készült az udvarába, amikor ott termett három jó kötésű férfi. Körbevették és közölték vele: állítsa le magát, különben neki és a családtagjainak is baja esik.

Az agilis nyugdíjas az Amnesty International nagyatádi képviselője, s az utóbbi években számtalan visszásság miatt emelte már fel a szavát. Állítása szerint több olyan ügyet is megpiszkált az utóbbi hónapokban – köztük kábítószer és nagy értékű lopás –, ami miatt nem érezte magát és családját biztonságban. Véleménye szerint ezek egyikének köszönheti a szekrényhátúak látogatását.– Három rossz arcú, nagydarab férfi vett körbe, amikor be akartam csukni a kaput. Egyikük azt mondta: hagyjam békén az ügyet, mert különben égni fog a házam – mondta a nagyatádi nyugdíjas. – Kivárták a megfelelő pillanatot, kora este lévén senki nem járt arra. Egyiket sem láttam még azelőtt, egészen biztosan nem nagyatádiak voltak.

Nem ez az első ilyen esete a nagyatádi rokkantnyugdíjasnak; tavaly szeptemberben egy parkban leütötték. Akkor rendőrségi védelmet kért, de nem kapott, s az ügyében azóta megszüntették a nyomozást.

Súlyos betegek, nem tudják megvédeni magukat

– A nagyatádi kapitányságtól hiába vártam segítséget, ezért most a megyei rendőrkapitánysághoz fordulok. Feleségem és én is súlyosan betegek vagyunk, nem tudjuk megvédeni magunkat. A rendőri védelmet a hatóságok nem találták kellően indokoltnak, én pedig nyugdíjasként nem tudok fizetni a magam és családom védelméért. Nem akarunk félelemben élni. Ha másképp nem megy, beköltözöm a megyei kapitányság halljába a családommal. Itt legalább biztonságban érezhetjük magunkat.

Arra a kérdésre, hogy folytatja-e eddigi tevékenységét, vagy visszavonulót fúj a támadás és a fenyegetés miatt, azt mondta: félni nem fél, bár lelkileg nagyon megviselte. – Feladni azonban nem fogom. Nem lehet egy emberből kiverni az igazságérzetét.

Szélmalomharcát vívja a kisnyugdíjas

A megyei ügyészég előtt éhségsztrájkolt, az Árpád hídról kevés híján leugrott, hogy felhívja kórházi műhibaperének visszásságaira a figyelmet. A közgyógyellátás módosításáért eredményes próbapert folytatott a nagyatádi nyugdíjas, aki az Amnesty International tagjaként ma már nem csak a saját érdekében, de másokért is síkra száll. Azt mondja: egyre többen fordulnak hozzá, hogy segítsen a hivatalokkal, a bürokráciával szemben. Tavaly a rendőrség megtisztítását sürgető demonstrációt szervezett Nagyatádon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!