Kék hírek, bulvár

2010.02.14. 10:26

Tragédia Barcson: füstmérgezés okozta az idős férfi halálát

Lángokba borult egy épület Barcson, a házban alvó idős, hetven éves férfi életét már nem tudták megmenteni.

Sonline

Kigyulladt egy épület Barcson vasárnap hajnalban, egy idős férfi életété vesztette – értesítették a Sonline.hu szerkesztőségét.

Ég a papa – kiáltotta el magát vasárnap hajnalban a Bogdán család fiútagja, aki épp a diszkóból tartott hazafelé, amikor észrevette, hogy a házukhoz tartozó épület – melyben a 70 éves nagypapa lakott – lángokban áll.

Égett a fotel, az ágy, a szekrények és az apróbb berendezési tárgyak is. Ekkor szólt a család többi tagjának, akikkel négyen közösen kezdték el hordani vödörszámra a vizet, hogy megpróbálják eloltani a tüzet. Az idős nagypapa az ajtó mögött feküdt, őt gyorsan kihúzták a friss levegőre, de akkor már megfulladt a füstben.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Égett a fotel, az ágy, a szekrények és az apróbb berendezési tárgyak is
[/caption]
– A papa 70 éves volt, de járni sem tudott, mert mindkét lába megsérült és platinát ültettek bele – mondja szomorúan Bogdán Jánosné. – Azonnal hívtuk a mentőket, a tűzoltókat és a rendőröket is, akik negyed óra múlva már a helyszínen voltak.

Az oltás egy részével ekkorra már végzett a család. A kiérkező mentők azonban már nem tudtak segíteni a füstmérgezést szenvedett idős férfin.

– Szerintem sodort magának egy cigarettát az ágyban – teszi hozzá Bogdán János. – Leesett a parázs, rá a paplanra, az pedig begyulladt. Mivel a papa nem tudott mozogni, ezért nem tudta megakadályozni a tűz továbbterjedését.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a hazatérő fiú észrevette a tüzet. A család ma már visszagondolni is alig mer arra, hogy mi történt volna, ha ez nem így történik. A melléképületről ugyanis gyorsan átterjedt volna a tűz a háznak arra a részére, ahol a család többi tagja békésen aludt.

– A helyszínre egy egység vonult, valamint egy műszaki mentőt is kivezényeltek – tájékoztatta a Sonline.hu-t Antalicz Lóránt, a Somogy Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. A házrészben szinte minden megperzselődött. A tűzoltók több mint egy órán át dolgoztak a helyszínen, a tűzvizsgáló pedig még reggel is visszatért a barcsi házhoz. A tűz keletkezésének okait szakértők bevonásával vizsgálják.– Az elsődleges információink szerint a hetven éves férfi halálát füstmérgezés okozta – mondta Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!