Kék hírek, bulvár

2010.03.19. 13:35

Bencze József főkapitány a romák elleni támadásról beszélt

Nem lát összefüggést az elmúlt évek romákat ért támadásai és a csütörtöki éjszakai siófoki Molotov-koktélos akció között Bencze József altábornagy, országos rendőr-főkapitány, aki azt is kizárta, hogy a támadás a közelgő országgyűlési választásokkal lenne kapcsolatban.

Vas András

Mint ismeretes, csütörtökön éjszaka négy, romák lakta házra dobtak Molotov-koktél Siófokon a Klapka, az Irinyi és Gyufa utcában. Szerencsére személyi sérülés nem történt – noha a lakók, köztük sok kisgyermek mindegyik épületben otthon tartózkodtak –, csak az egyik épület fala égett meg kis mértékben, így az anyagi kár sem számottevő.

– Vizsgáljuk a bűncselekmény motívumait – mondta Bencze József pénteken kora délután Kaposváron, ahol egy jogi konferencián vett részt –, a megtámadottak környezetét, kapcsolatrendszerét. Begyűjtöttük a tárgyi bizonyítékokat, melyeket a későbbiek során fel tudunk használni.Bencze József országos rendőr-főkapitány a Sonline.hu kérdésére hozzátette, nem lát semmiféle összefüggést az elmúlt évek romákat ért támadásai és a mostani akció között, viszont más, jelenleg meg nem nevezett esetekkel kapcsolatban nem zárja ki, hogy lehetséges valamilyen kapcsolat. Azt azonban az altábornagy kategorikusan kizárta, hogy a Molotov-koktélos támadásnak bármi köze lehetne a mostani, az áprilisi országgyűlési választások miatti felfokozott közhangulatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!