Kék hírek, bulvár

2010.03.29. 09:43

Berobbant a lángokban álló kamion szélvédője - fotó

Kigyulladt egy 15 tonnás teherautó hétfőn egy kaposvári benzinkút közelében. A felcsapó lángoktól megolvadt és felrobbant a jármű szélvédője. A környéken lezárták a forgalmat, a helyszínre 13 tűzoltót irányítottak.

Harsányi Miklós

Menetközben gyulladt ki az élelmiszerszállító jármű: kiégett a motortere, s az utastér is füstbe borult. Alighogy felcsapott az első láng, egy-két perccel később már a jármű más részeire is átterjedt a tűz. Úgy tudjuk: a sofőr ugyan megpróbálta elfojtani a lángokat, s az arra közlekedő buszosok is segítettek neki, a kísérlet azonban kudarcba fulladt.

– Füstszagot éreztem és utána már rögtön láttam, hogy nagy a baj – mondta a kiégett teherautó mellett álló teherautósofőr a Sonline.hu-nak. – Annyi időm volt, hogy gyorsan kiugorjak az autóból.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Percek alatt lángba borult a kamion
[/caption]
Kiégett hűtő, a felcsapó lángoktól megolvadt és felrobbant szélvédő – a lángok percek alatt milliós pusztítást végeztek. A Sonline.hu értesülése szerint feltehetően a motortér alatti résznél üthetett ki a tűz. A szakemberek nem zárták ki, hogy akár elektromos zárlat idézhette elő a problémát. Amíg a tűzoltók a lángokkal viaskodtak, addig a rendőrök a forgalmat biztosították.A Füredi úton – a városba vezető oldalon – több száz méter hosszú gépkocsisor torlódott fel. Gépkocsik, autóbuszok, kamionok várták a szabad jelzésre; ezt azonban a csak a tűzoltó akció lefújása után kapták meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!