Kék hírek, bulvár

2010.03.01. 16:25

Évekig hevert a hulla a színpadnál, nem vették észre - fotó

Kutya talált rá az emberi maradványokra a színpad mögött. A férfi négy éve tűnt el Nagyszakácsiból, a helyeik nem is sejtették, milyen közel van hozzájuk.

Vigmond Erika

Négy éve eltűnt Nagyszakácsiból, a hétvégén megtalálták az eddig hiába keresett férfi maradványait. Elkóborolt eb szagolta ki a település szabadtéri rendezvényszínpadától úgy százötven méterre húzódó erdős részben.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Itt talált rá az emberi maradványokra
[/caption]
A csontokat Bogdán Tamás fedezte fel, miközben a kutyáját sétáltatta.
– A kutyám befutott a fák közé a bozótosba, s hiába szólítgattam, nem jött vissza – idézte fel. – Utána mentem és mikor rátaláltam, akkor fedeztem fel a terepszínű kabátot, valamint a csontokat a földön. Nagyon meglepődtem, mivel egyértelmű volt számomra, hogy emberé a koponya. Őszintén bevallom, meg is rémültem, rögtön segítségért szaladtam és hívtuk a rendőrséget.

Az emberi maradványok nem voltak elásva. Örök kérdés marad: a négy év alatt, hogyan maradhatott észrevétlen, nem beszélve a bomló test szagáról.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A kutya szagolta ki a csontokat
[/caption]
Kövér István, Nagyszakácsi polgármestere is azt mondta: még számára is talány. Önkormányzati területről van szó, és jól látszik a rendezvényszínpad körül, meddig tartják rendben. A mellette húzódó bozótos, erdős résznél eddig még nem volt szükség a tisztításra, nem is nagyon jár arra senki, annak ellenére, hogy közel van a karbantartott részhez.

A faluban jól ismerték az eltűnt férfit. Azonban azt nem gondolták, hogy holtan fekszik valahol, mert időközönként lábra kapott egy-egy hír: merre látták. Néhányan azt is tudni vélték: az eltűnésekor öngyilkossági szándékkal vágott neki a nagyvilágnak. A fáma szerint korábban is volt ilyen hajlama: 1997-ben öngyilkossági kísérlet miatt kórházi kezelés alatt is állt.Buzás László rendőr alezredes, marcali kapitányságvezető elmondta: a ruházat és annak zsebében talált mobiltelefon alapján, első körben megtörtént az azonosítás. 2006-ban eltűnt, helyi férfi maradványairól van szó. A helyszíni szemlét követően közigazgatási eljárást indítottak és szakértők dolgoznak azon, hogy megállapítsák mi okozta a férfi halálát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!