Kék hírek, bulvár

2010.03.02. 09:12

Ki a hibás? Szennyvíztől bűzlik a város

Szennyvíz szagától bűzlik néhány lakás Nagykanizsa miklósfai városrészében, a Szentendrei utcában. Az ott lakók aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy a szolgáltató Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. mihamarabb szüntesse meg a problémát.

Varga Andrea

Az itt élők részéről elhangzott: akkor kezdődtek a gondok, amikor a somogyi településekről (Inke, Iharosberény, Iharos, Pogányszentpéter) érkező szennyvizet néhány éve rákötötték a Szentendrei utcai vezetékre.

Szerkesztőségünk munkatársa azt kérdezte a szolgáltatótól: tényleg van-e összefüggés?

Beregszászi Csaba a szolgáltató cég üzemvezetője elmondta: a nagy távolság miatt valóban hosszú időn keresztül tartózkodik a szennyvíz a hálózatban, így előfordul, hogy berothad, és erős szagú gázok keletkeznek. Amikor megépítették, már tudvalevő volt, hogy nem ez a legideálisabb megoldás, hiszen jobb lett volna, ha a vezeték kikerüli Miklósfát, ám erre nem volt anyagi forrás.– Kiépítettek egy vegyszeradagoló rendszert, amely meggátolja a szennyvíz berothadását, ezt azonban csak nyáron tudják működtetni – folytatta. – Ugyanakkor a panaszosoknál tett vizsgálat kiderítette: a legtöbb esetben a lakó is ludas abban, hogy büdös van az otthonában – például szabálytalan kialakítás miatt –, így a jövőben további ellenőrzéseket ígér a szolgáltató.

Kanizsán tisztítják

2004 decemberében kezdték, két évvel később fejezték be az Iharosberény gesztorságával megvalósuló szennyvíz beruházást. Az 1,36 milliárd forintos programban még Inke, Iharos és Pogányszentpéter, valamint Nagykanizsa bagolai és kisfakosi városrésze vett részt. A szennyvizet a kanizsai tisztító telep fogadja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!