Kék hírek, bulvár

2010.03.10. 10:25

Szakadó hó és csúszós utak Somogyban

Aki autóba ül, óvatosan vezessen, mert szakad a hó Somogyban és a csapadék ráfagy az utakra.

Harsányi Miklós

Barcs-Harkány vonalon már megkezdődött a havazás szerdán reggel, s napközben Kaposvár és Fonyód térségében is hóesés valószínűsíthető – számolt be Varga Zoltán, a Magyar Közút (MK) regionális ügyeletese.

Reggel többnyire felhős, borult lesz az égbolt, csak északkeleten lehetnek kevésbé felhős tájak – olvasható a www.idokep.hu honlapján. Dél-nyugaton többfelé számíthatunk hószállingózásra, havazásra. Itt csütörtök reggelig akár 20 centiméternyi friss hó is hullhat. Az élénk szél miatt hófúvás is lehetséges. A minimum hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 Celsius fok között várható.

– Délután a déli, dél-nyugati országrészben tovább folytatódik a télies idő, jelentős havazással, helyenként havas esővel, délkeleten akár eső is lehet – tájékoztatott a www.idokep.hu.

Varga Zoltán, az MK regionális igazgatóságának munkatársa a Sonline.hu-val közölte: a felhőzóna viszonylag lassan vonul át; ez azt jelenti, hogy csütörtökön nagyjából a Balaton térségében lesz a gócpont.



A Magyar Közút felkészült a tél újabb támadására. A régiós ügyeletes kérdésünkre jelezte: Somogyban összességében 131 gép áll a rendelkezésükre. Megszervezik a védekezési munkálatokat, s folyamatosan gondoskodnak majd az utak síkosságmentesítéséről.

karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a leesett minimális mennyiségű hó ráfagyott az utakra. Ezért a rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy rendkívül óvatosan vezessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!