Kék hírek, bulvár

2010.03.01. 17:26

Szétverték a trafót, lenyúlták a rézkábelt

Megrongáltál a trafóállomást: kitépték a trafót, a rézkábeleket és az olajat lenyúlták. A helyiek három napig örülhettek a közvilágításnak.

F. Szarka Ágnes

Több éves vágya vált valóra a mernyei hegygazdáknak. Energiát, pénzt nem számolva kiharcolták a közvilágítást. Végre villany gyúlt a hegyre vezető úton.

A lámpagyújtást kis ünnepséggel köszöntötték, melyen részt vettek a gazdák, a kivitelező, az energiaszolgáltató, az önkormányzat munkatársai. Nem kell a jövőben sötétben botorkálni képzelték a gazdák. Az örömük azonban csak három napig tartott.

Hétfőre ismeretlen tettes vagy tettesek megrongálták a trafóállomást. A trafót kitépték a helyéről, a benne levő rézkábeleket és a hűtő olajat ellopták.



– Ötven, hatvanezer forintot kaphatnak a réztekercsekért – mondta Kisfalusi András polgármester. – A lopási kár mintegy százezer forint a helyreállítás költségei azonban elérhetik az egymilliót. Miután észleltük a lopást és rongálást, azonnal megtettük a rendőrségi feljelentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!