Kék hírek, bulvár

2010.04.28. 17:07

Furcsa baleset: mentő vitte el, cserbenhagyással vádolják

Első fokon a bíróság jogszerűnek minősítette a rendőrség döntését. Hotay Csaba viszont azt állítja: a balesetért őt akarják felelőssé tenni.

Vigmond Erika

Bár már mérsékelték a büntetést, a balatonberényi Hotay Csaba a bíróságra ment az igazáért. Szerinte nem kellene semmilyen büntetést fizetnie. Indokaiban a rendőri intézkedést kifogásolta: elszenvedője, s nem okozója volt közlekedési balesetének.

Pécsről hazafelé tartottunk a párommal, amikor Nagybajom után, hogy elkerüljek egy ütközést, hirtelen fékezéssel az árokban kötöttem ki – vezette be dióhéjban Hotay Csaba. A történet folytatásában elmondta: már éppen előzni akarta az előtte haladó Lada Nivát, amikor az kanyarodáshoz lassított, állítja: irányjelző nélkül. Már nem volt más lehetőség, a fékre taposott és az út széle felé húzódott, de a füves padkán megcsúszott, s így végül az árok fogta meg a teherautóját.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Hotay Csaba azt állítja: a balesetért őt akarják felelőssé tenni
[/caption]
– A rendszám nélküli Lada Niván lehet, hogy volt világítás, s használta is az indexet, de annyira sáros volt, hogy azon jól láthatóan semmilyen fény nem szűrődött át – folytatta a berényi férfi. – A három vadász utasa közül az egyik, többször hangoztatva nyugdíjas rendőr voltát, mentőt hívott, amikor látta, hogy vérzik a fejem. A rendőrségnek viszont már én telefonáltam. Rajtam kívül érdekes módon senki sem szólt a rendőröknek. Közben a párommal együtt, aki szerencsére csak zúzódásokat szenvedett, elvitt a mentő a marcali kórházba.



– Miután elláttak bennünket, bementünk a rendőrségre – tette hozzá Hotay Csaba. – Akkor még én kértem, hogy szondáztassanak meg, ami nem is mutatott ki alkoholfogyasztást. Innentől még furcsább lett az ügy – nyomatékosította Hotay Csaba. – Olyan kérdéseket kaptam, amik arra irányultak, én mentem gyorsan. A teherautó azon az emelkedőn, ahol a baleset történt 80-90 kilométernél nagyobb sebességre nem is lett volna képes. Arra is utaltak, hogy elhagytuk a helyszínt és a biztonsági öv biztosan nem volt bekapcsolva. A helyszínről a mentő vitt el bennünket, s bizonyíthatóan tele vagyunk öv okozta zúzódásokkal. Szerintem a baleset igazi okozójából még tanú sem lett. Közlekedési rend megzavarása miatt engem jelentettek fel: 45 ezer forintos pénzbírságot kaptam és két hónapra eltiltottak a vezetéstől.

Mérsékelték büntetést

Első fokon a bíróság megvizsgálta az iratokat. A végzés a rendőrség döntését szakszerűnek minősítette: a pénzbírságot meghagyta, de a járművezetéstől való eltiltást törölte, tekintettel arra, hogy Hotay Csabának ez a foglalkozása.

– Nem érzem úgy, hogy kizárólag én lennék a felelős, nem követtem el szabálysértést. Ezért is kértem újra tárgyalást, a végsőkig kiállok az igazamért – zárta Hotay Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!