Kék hírek, bulvár

2010.06.04. 13:05

A cigány önkormányzat üzenete: el a kezekkel az iskolától!

Hagyják békén Kaposvárt és az iskolánkat – szólította fel levélben a Kaposvári Cigány Kisebbségi Önkormányzat az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítványt. A nekik címzett levelet a sajtó jelenlétében írták alá.

Jakab Edit

Váradi Istvánnénak három gyermeke jár a Pécsi utcai iskolába, a legnagyobb most ballag. Szeretik iskolájukat, s amikor felmerült, hogy a kicsik más iskolába is járhatnának, eszük ágában sem volt változtatni. Mindennel meg vannak elégedve.

– Aki ismeri a Pécsi utcai iskolát, pontosan tudja, hogy ott nagyon jó feltételek között tanulhatnak a gyerekek, kiváló pedagógusok és az átlagosnál jobb technika felszereltség mellett – mondta Boti Tiborné, a kisebbségi önkormányzat elnök-helyettese a pénteki sajtótájékoztatón. – A város mindig is nagy gondot fordított erre az intézményre, mert pontosan tudja, hogy az oktatás a cigányság felemelkedésének záloga.

– Ezt az iskolát akarta elvenni tőlünk az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány, s ezt kikérjük magunknak – tette hozzá Boti Tiborné. – Keserves két éven vagyunk túl, és ezt ők okozták. Ott keltettek vihart, ahol nem kellett volna. Nem lehet úgy beleavatkozni egy ilyen ügybe, hogy nem kellően körültekintőek. Kezdetben nem is jártak az iskolában, Kaposvárt talán valamilyen statisztika alapján választották ki. Minden esetre az ott élőket meg sem kérdezték, figyelmen kívül hagyták érzéseiket, érdekeiket.– Sértőnek tartjuk, és legmesszemenőbbekig elutasítjuk Mohácsi Erzsébet állításait – tette hozzá Bogdán Imre, a kisebbségi önkormányzat elnöke. – Ha bármiféle szegregációnak csak a gyanúja felmerült volna, mi lettünk volna a legelsők, akik ezt jelezzük. De semmi ilyenről nincs szó. Ez az intézmény nagyon sokat tesz a cigány gyerekekért, s reméljük még sokáig így lesz. A Pécsi Ítélőtáblán nemrégiben megszületett jogerős döntés is azt igazolja, hogy van jövője az iskolának.

Mindezt levélben is megírták az alapítványnak, s kérték: ezzel végérvényesen kerüljön pont az ügy végére, hagyják békén Kaposvárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!