Kék hírek, bulvár

2010.06.03. 20:12

Borzalmas körülmények között tartotta a 47 kutyát

Állatkínzásért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt az 59 éves nőt, aki több száz állatot, köztük majdnem félszáz kutyát tartott jákói birtokán.

Jakab Edit

Az esetre tavaly májusban derült fény. Amikor az állatvédők és a hatóság a helyszínre érkezett, döbbenetes kép fogadta őket. Az udvar, a ház, pince, a fóliasátor minden tele volt állatokkal, nagyon rossz körülmények között tartotta őket gazdájuk.

A 47 kutyán kívül 24 kecske, 3 juh, 15 sertés és több mint száz szárnyas volt a portán. Némelyik nagyon lesoványodva, betegen, fül- és bőrbetegségekkel, egy nagy testű kutyát például gennyes bőrgyulladással kellett kezelni. A rekkenő hőségben a fóliasátorban is találtak ketrecekben kisebb testű kutyákat. A sátor alatt 40-45 fok is lehetett. De voltak kutyák a pincében, kennelben, láncra kötve is. Az asszony nem gondoskodott róluk megfelelően a vád szerint, nem oltatta be őket, nem kaptak féreghajtót sem. Koszban, ellátatlanul, némelyik étel és ital nélkül kínlódott.

Az asszony azzal védekezett: nem kínozta, sőt igyekezett megfelelően gondoskodni állatairól. Érdeke is volt, hogy jól tartsa őket, hiszen el akarta adni az állatokat, abból akart megélni. Egyébként csak ideiglenesen tartotta őket a jákói portán, hamarosan átköltöztek volna Kaposdadára, ahol jobb körülményeket tudott volna biztosítani az állatoknak.Végül a kutyákat elvitték tőle, lefoglalták és a jegyző megtiltotta a haszonállatok jó részének tartását is.

A bíróság csütörtöki ítéletében egy év négy hónapi, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az asszonyt állatkínzás miatt. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!