Kék hírek, bulvár

2010.06.22. 16:55

Fényes nappal rabolták ki a belvárosi pénzváltót

Kiraboltak egy pénzváltót fényes nappal, kedden délután valamivel öt óra előtt Siófokon.

Fónai Imre

A pénzéhes elkövető kihasználta, hogy a hűvös, szeles időben kevesen sétálgattak kedden délután a siófoki Fő utcán. Az apró pénzváltóhelyiség ugyanis a belvárosban található. Ide lépett be a fegyveres rabló, magához vette a pénzt, majd információnk szerint a közeli Sió-csatorna irányába távozott. A pénzváltó hölgy alkalmazottja személyleírást adott róla a rendőrségnek.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Fényes nappal rabolták ki a pénzváltót
[/caption]
Vijjogó rendőrautók cirkáltak a város több pontján is kedden öt óra után, amikor a rendőrség hírét vette a rablásnak. Minden mozgósítható erőt a pénzváltóhoz csoportosítottak, illetve elkezdték ellenőrizni a lehetséges menekülő útvonalakat.

A helyszínen Lengyel Róbert városi rendőrkapitány irányította kollégái munkáját, akik lezárták az üzlet környékét, kordont vontak, s erre persze máris érdeklődők hada verődött össze a közelben. Többen is rosszallóan csóválták a fejüket, mondván: a rablók pofátlanságának immár nincs határa, fényes nappal, forgalmas időszakban, a belváros kellős közepén is „akcióznak”, ugyanakkor hitetlenkedtek, miként fordulhat elő, hogy senki nem látott semmit és a tettes elmenekülhetett.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A rablók pofátlanságának immár nincs határa
[/caption]
Gumikesztyűs, táskás helyszínelők érkeztek közben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságról. Lengyel Róbert alezredes elmondta: mivel fegyverrel követték el a rablást, a megyei szerv illetékessége a nyomozás lefolytatása.A szemlét végző rendőrök eközben pontról-pontra átfésülték a pénzváltó környezetét, valamint azt a területet, amerre a rabló futhatott. Úgy láttuk, egy táskát találtak is a Sió-csatorna partján, ám abban a pillanatban még nem lehetett megmondani, hogy ez összefüggésbe hozható-e a rablással. A további részletekről is (így például, hogy mennyi pénzt vitt el a tettes) későbbre ígértek tájékoztatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!