Kék hírek, bulvár

2010.06.16. 19:39

Kolompár Orbán beintett a Lungo Dromnak

Móring József Attila szerint újabb törvénytelenséget szorgalmaz Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke.

Füleki Tímea

Váratlan fordulat történt az Országos Cigány Önkormányzat által hasznosított balatonlellei gyermektáborban, ahova mégis megérkeztek az első táborozók. Kolompár Orbán elnök közlése szerint ez azért lehetséges, mert a kisebbségi önkormányzatok magukra vállalták az étkeztetés költségét.

Néhány napja még arról adtunk hírt: idén már nem táboroztathat a cigány önkormányzat az állami tulajdonú, vízparti táborban, mert a Lungo Drom leszavazta, hogy előfinanszírozzák az étkeztetéshez szükséges húszmillió forintot. Berényi László, a Lungo Drom frakcióvezetője indoklásában akkor a számos visszásságra utalt, melyekre fény derült a korábbi évekből.

Szerdai újabb érdeklődésünkre a frakcióvezető azt mondta: a tábor újbóli megnyitása Kolompár Orbán partizánakciója.

– Mi továbbra is azt szeretnénk, hogy a gyermekek biztonságosan, tisztázott körülmények között nyaralhassanak – hangsúlyozta Berényi László, aki szerint Lellén ez nincs így. – Június elsejével felmondták az OCÖ szerződését, tehát a cigány önkormányzatnak már tábora sincs Balatonlellén – fűzte hozzá a frakcióvezető.

Meglepte a fordulat Móring József Attila országgyűlési képviselőt is. Ismert: a honatya hívta fel a figyelmet év elején arra, hogy az OCÖ többszörösen szerződést szeget azzal, ahogy a tábort működtette.– Sajnálom a gyermekeket, akik táborozóként a levét isszák egy törvényen kívüli ember ténykedésének – fogalmazott Móring József Attila országgyűlési képviselő Kolompár Orbán új „akciójára” utalva. Mint mondta: a hatóságok felelőssége, hogy intézkedjenek, mivel a szerinte lerobbant, lerabolt létesítményben egyáltalán nincsenek meg a szükséges feltételek a táborozáshoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!