Kék hírek, bulvár

2010.06.02. 13:09

Nyár óta vár a pénzére, a fővállalkozó csak ködösít

Hat éve dolgozik a siófoki Aranyparton különböző lakóparkoknál a becsehelyi Rada Tamás kertépítő. Állítja, a megszokott színvonalon és minőségben dolgozott, ám a megrendelő nem akar fizetni.

F. Szarka Ágnes

– Tavaly augusztus végén adtunk át egy munkát a kaposvári Etalon Kft.-nek – mondta Rada Tamás. – A fővállalkozó a mai napig nem fizette ki a több mint egymillió forintunkat. Februárig csak hitegettek. Hat hónap után kijelentettem, felszámolási eljárást kezdeményezek a cég ellen. Akkor a mi hibánkból történő késésre hivatkoztak. Az tény, hogy a fővállalkozó megcsúszott a határidővel és nekünk kertészeknek igazodnunk kellett hozzájuk. De ez nem a mi hibánk volt.

Legutoljára azt találták ki, hogy a minőséggel voltak elégedetlenek. Egyetlen dokumentumot sem találtunk, amiben a beruházó – aki nem azonos a fővállalkozóval – bármit is kifogásolt volna a munkánkban. Azt gyanítom, hogy a fővállalkozó megkapta ugyan a pénzt, amiben a kertészeti munka díja is szerepelt, csak nem akar fizetni. Olyan nincs, hogy dolgozunk, dolgozunk, aztán nem fizetnek ki. Ez a cég építi most a kaposvári fürdőt. Úgy tűnik, notórius nemfizetők. A kertépítők is csak akkor kapták meg ott a pénzüket, amikor elkezdték szétszerelni. Szedjük szét mi is a kertet, szedjük ki a virágokat?

A garanciális vállalásaikat, a park fenntartását mindezek ellenére elvégzik, hiszen a lakók nem tehetnek erről a helyzetről. Az Etalon Kft. vezetője Rada szerint hivatkozik arra is, hogy a beruházó 20-25 millió forintot nem fizetett ki minőségi hibákra hivatkozva. Ám ezt a veszteséget az utolsó alvállalkozóra, a kertészre terhelték...Megkerestük Székely Ferencet, az Etalon Kft. ügyvezetőjét, aki először tájékoztatást ígért, majd ezt arra hivatkozva, hogy lezáratlan ügyről van szó, megtagadta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!