Kék hírek, bulvár

2010.06.02. 11:35

Trükkös tolvajok garázdálkodnak az M7-es autópályán

Kiszúrják a gumit és segítséget ígérnek, de nem adnak, hanem elvesznek, amit csak tudnak.

F. Szarka Ágnes

Az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a táskai pihenőnél állt meg az a járművezető, aki alig két órás alvást követően arra ébredt, hogy románul beszélő emberek – két férfi és egy nő – ütik a lakóautója oldalsó ajtaját. A gyanús körülmények miatt a sofőr gázt adott és azonnal elindult a pihenőből, de azt vette észre, hogy a bal első gumiabroncsa defektes.

A járművel ekkor a leálló sávba húzódott és bekapcsolta a vészvillogót. A trió ide is követte és hangos kiabálás mellett megpróbálták kinyitni a kocsi ajtaját, ami persze be volt zárva. A sofőr ekkor megfenyegette őket, hogy hívja a rendőrséget. A csapat ennek hatására bepattant Audi 80-as gépkocsijába és elszelelt.

A gumiabroncs a pihenőbe leálláskor még ép volt, ezért vélhetően az „erősen” segíteni akaró személyek vághatták ki azt azért, hogy a sofőr figyelmét elterelve meglopják őt. A sofőr nem tett feljelentést az ügyben.

– Ezúton hívjuk fel a járművezetők figyelmét, hogy amennyiben ismeretlen – akár magyarul akár idegen nyelven beszélő – személyek defektre, vagy más műszaki meghibásodásra figyelmeztetik az M7-es autópályán, annak pihenőiben, vagy benzinkútjain, úgy különös gondossággal járjanak el – mondta Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának vezetője –, ha kiszállnak a járműből, mindenképp zárják be az ajtókat.– Amennyiben erőszakos, agresszív fellépést tapasztalnak, úgy erről azonnal értesítsék a rendőrséget, és próbáljanak meg minél több információt megadni a segítőkről – tette hozzá Bíró Gábor. – Segítséget jelenthet az elfogásukban a járművük színe, típusa, rendszáma, a segítők személyleírása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!