Kék hírek, bulvár

2010.08.27. 20:05

Ingyen dolgozik a szakszemélyzet a mentőhajón

Percek alatt a balesethez ér a Rupert mentőhajó, mely akár 90-100 km/h-ás sebességgel is tud száguldani a Balatonon.

Fónai Imre

Húsz olyan kritikus esetben nyújtott segítséget a szezonban a vízimentők szakszolgálatának Rupert sürgősségi mentőhajója a Balatonon és a tóparton, melynél rendkívül fontos volt a sérültek gyors és szakszerű ellátása.

– A kilencvenes évek közepén még a hajóskapitány vezetett le egy szülést a vízen, ma már erre nem lenne szükség, a Rupert percek alatt odaér bárhová, ráadásul már szárazföldi esetkocsinak megfelelő felszereléssel és szakszemélyzettel – mondta a pénteki csopaki sajtótájékoztatón Tarr Mihály, a szakszolgálat szóvivője. – A napokban egy hajón egy kisfiú beütötte a fejét Balatonfüred előtt; négy és fél perc alatt ott volt a mentőhajó, s ellátták a fiút. A balatonföldvári tűzesetnél a vitorlástulajdonos is megégett, oda Tihanyból négy perc alatt ért oda a Rupert, mely 90-100 kilométeres száguldásra is képes.Még több hasonló mentőhajó kellene a Balatonra, hangzott el Csopakon. Tarr Mihály szóvivő arról is beszélt: sürgető lenne rendezni a Rupert működtetésének jogszabályi hátterét. – Olyan besorolás, hogy mentőhajó, ma nem létezik. Márpedig ha a mentőautóhoz hasonló kategóriába tartozna, akkor talán nem lenne muszáj, hogy ingyen dolgozzon rajta a szakszemélyzet...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!