Kék hírek, bulvár

2010.08.05. 13:04

Jégeső, felhőszakadás – itt a hidegfront!

A Dunántúlon a hevesebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső, viharos kifutószél kísérheti.

Sonline/www.idokep.hu

Csütörtökön néhány órás napsütésre szinte mindenütt számíthatunk – írja a www.idokep.hu. Napközben néhol kialakulhat egy-egy helyi zivatar, majd délután nyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet, és este a Dunántúlon és középső országrészben már többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. A hőmérő higanyszála kora reggelre 14 és 18 °C közé süllyed, délutánra többnyire 30 fokig emelkedhet.

Pénteken hajnalban már sokfelé várható eső, zápor, zivatar, és napközben sem változik időjárásunk jellege: helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A hevesebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső, viharos kifutószél kísérheti. Hajnalban 15 és 20 °C közé csökken a hőmérséklet. Nappal a Dunántúlon már visszaesik a hőmérséklet, keleten ugyanakkor még marad a nyári, 30 fokot meghaladó meleg.Szombaton még elszórtan várható zápor, zivatar, vasárnaptól azonban a napsütésé lesz a főszerep, napról-napról melegebbre van kilátás, kitűnő nyaralóidő ígérkezik.

Balatoni előrejelzés

Csütörtök délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és az esti órákban már többfelé valószínű zápor, zivatar. A mérséklet délkeleti szél zivatarok környezetében megerősödhet, helyenként viharossá fokozódhat. Reggel 13-15 °C, délután 27–28 °C valószínű. A Balaton vize Siófoknál 23 fokos, a Velencei tó szintén 23 fokos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!