Kék hírek, bulvár

2010.08.06. 07:00

Komoly rendőri erősítés érkezett a Balatonra

Ha értéket látnak egy autóban, addig maradnak mellette, amíg vissza nem érkezik a sofőr.

Czene Attila

Siófokon száz, Fonyódon harminc, Marcaliban pedig húsz rendőrrel erősítették meg a szolgálatot, főképp nyomozók érkeztek - mondta Mergancz Sándor dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány. - A siófoki szállodasor a Balaton régió kirakata, itt civil ruhás rendőrök tartják a kapcsolatot a vállalkozókkal, s szükség esetén riasztják az egyenruhás erőket.

- Tavaly júliusban 52, az idén már csak 16 tiltott kéjelgőt kellett előállítani - tette hozzá Mergancz Sándor. - Évekig küzdöttünk, hogy őket gyorsan ki lehessen vonni a forgalomból. Most egy bíró Kaposváron csak ezzel foglalkozik, s a 30-90 nap elzárás megoldás a problémára.

Mergancz Sándor megyei rendőrfőkapitány meg tudta győzni az Országos Rendőr-főkapitányság vezetését arról, hogy a Balatonhoz fontos plusz erőket küldeni a nyári turisztikai szezonban. Az eredmények őt igazolják.Nemcsak a nyomozásra, hanem a megelőzésre is nagy figyelmet fordítunk - mondta Mergancz Sándor dandártábornok. - Többnyelvű táblákkal és szórólapokkal figyelmeztetjük a turistákat, hogy vigyázzanak az értékeikre. A rendőri hivatás iránt érdeklődő fiatalok is ezt a munkát végzik; ha értéket látnak egy autóban, addig maradnak mellette, amíg vissza nem érkezik a sofőr.

A panaszfelvevő helyeken több nyelven beszélő munkatársak dolgoznak. A fiatal rendőröket eligazították, hogy ahol lehet, differenciálni kell a büntetési tételeket. Persze nem könnyű a dolguk: az egyik balatoni településen azt firtatja a polgármester, hogy miért büntetnek meg minden tilosban parkolót, a másikon pedig azt, hogy miért nem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!