Kék hírek, bulvár

2010.08.26. 14:09

Lamperth szerint közpénzből kampányol a Fidesz

Lamperth Mónika Martonyi János külügy-, Matolcsy György nemzetgazdasági, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszternek is levelet küldött.

Vas András

– Szeretnék bemutatni egy térképet – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Kaposváron Lamperth Mónika, az MSZP polgármester-jelöltje. – A Fidesz kopogtatócédula-gyűjtői vitték ki a kaposváriaknak, bemutatja a tizenkét új választókerületet, s hozzájuk odaigazítva láthatóak jelöltjeik. Vagyis egy szép kampánykiadvány.

Lamperth Mónika szerint a dolog szépséghibája, hogy a térkép hátoldalán a szponzorok között önkormányzati cégek, s a kaposvári polgármesteri hivatal is szerepel.

– Vagyis a Fidesz közpénzből kampányol – jelentette ki az MSZP kaposvári polgármester-jelöltje. – Sőt, az a megyei vállalkozói központ is szerepel a hirdetők között, mely uniós források felett diszponál. Pedig az EU kifejezetten tiltja, hogy uniós pénzeket pártcélokra használjanak.

Lamperth Mónika hozzátette, több, a hirdetők között szereplő önkormányzati tulajdonú céget is megkeresett, melyek közül akadtak, akik – állítása szerint – nem tudtak róla, hogy kampánykiadványhoz adták nevüket, pénzüket. Bemutatta a Kapos TV ügyvezetőjének levelét, melyben Katona József arról tájékoztatta, hogy a hirdetéseket szervező cég csak annyit mondott nekik, egy új kaposvári térkép megjelentetéséről van szó – amúgy ingyen kerültek a kiadvány egy szabad helyére. Az ügyvezető elhatárolódott a kiadványtól.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Dér Tamás, a Fidesz kaposvári elnöke
[/caption]

A Fidesz szerint ingyen hirdetik az önkormányzatot

Lamperth Mónika sosem ad, csak elvenni szeret az emberektől – jelentette ki válaszközleményében Dér Tamás, a Fidesz kaposvári elnöke. – Az egykori Gyurcsány-miniszter láthatóan még egy várostérképet is sajnál a polgároktól. Amikor Kaposváron ingyenes volt a szemétszállítás, ő fizettetni akart érte, amikor megépült a Virágfürdő, megújult a belváros, az rossz volt neki. Lamperth Mónika azon kevesek közé tartozik, aki mindig elvesz, sosem ad. Elvesz fizetést, nyugdíjat, gyermekétkeztetési- és fűtéstámogatást. Ami pedig a legújabb vádaskodásait illeti, a várostérkép kiadója a Kaposvár Polgáraiért Egyesület, amely egy hirdetésszervező céget bízott meg a jelentős reklámfelület értékesítésével, mellesleg az önkormányzathoz kötődő közérdekű információk felületét a városháza ingyen, egyetlen fillér nélkül kapta meg lehetőségként. Szemben Lamperth Mónikával, aki saját egyesületének szokott állami vállalatoktól pénzt kérni.– A térkép borítóján a Kaposvár felirat mellett a város címere is szerepel – folytatta Lamperth Mónika. – Éppen ezért a jegyzőhöz fordultam, kért-e a Fidesz címerhasználati engedélyt a kiadványra. Emellett azt is kértem, vizsgálja ki, hogy a polgármesteri hivatal és az önkormányzati cégek támogathatnak-e egy pártot. Ha igen, némi iróniával kérem őket, az MSZP kampányát is finanszírozzák.

Lamperth Mónika a város jegyzője mellett Martonyi János külügy-, Matolcsy György nemzetgazdasági, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszternek is levelet küldött, melyben országgyűlési képviselőként a tárcavezetőknél az uniós pénzek ilyesfajta felhasználása, valamint egy esetleges miniszteri vizsgálat elrendelése felől érdeklődött.– Úgy gondolom, a kaposváriak nem akarják, hogy a Fidesz az ő adóforintjaikból finanszírozza a kampányt – jelentette ki a szocialisták polgármester-jelöltje. – Azt akarjuk, hogy a Fidesz és Szita Károly polgármester hagyjon fel a gyakorlattal, hogy kisajátítja magának Kaposvárt, s ne azt feleljék majd, hogy Lamperth Mónika megint sértegeti a kaposváriakat, ugyanis szerintem éppen az ilyen akciók sértőek!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!