Kék hírek, bulvár

2010.09.11. 12:31

Már csak két napot kell kibírnunk

Vizet kellett szivattyúzni egy böhönyei családi házból, míg Kaposváron egy fűzfaág esett a telefonvezetékre.

Sonline/www.idokep.hu

A rengeteg eső munkát adott a somogyi tűzoltóknak is. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a víz betört az épületekbe. – Böhönyén egy családi ház pincéjéből kellett kiszivattyúzni a vizet – tájékoztatott Páli Richárd, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. – Kaposváron is akadt dolga a tűzoltóknak, a Fenyves utcában egy fűzfa ága esett rá a telefonvezetékre

A www.idokep.hu előrejelzése szerint szombaton és vasárnap is számíthatunk még csapadékra, de a folytatásban már szárazabb légtömegek áramlanak a Kárpát-medencébe.

Szombaton, a délutáni órákban sokfelé lehet még eső, sőt zápor, zivatar is előfordulhat. Később egyre többfelé megszűnik a csapadék, keleten néhol akár a felhőzet is felszakadozhat. A Dunántúlon eleinte élénk lökések kísérhetik az északi szelet, majd mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmelegebb órákban 16-21 °C-ot mérhetünk, az esős tájakon lehet ennél hűvösebb.Vasárnap reggel kevesebb lesz a felhő, főleg délen lehet még eső, zápor. Gyenge vagy mérsékelt légmozgás várható, többfelé alakulnak ki pára- és sűrű ködfoltok. 10-15 °C valószínű.

Napközben tovább vékonyodik, szakadozik a felhőzet, délen lesz felhősebb az idő. Ott elszórtan alakulhatnak ki záporok, délkeleten zivatar is lehet. Gyenge légmozgás várható. Délutánra 19-24 °C-ig emelkedik a hőmérséklet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!