Kék hírek, bulvár

2010.09.21. 13:33

Pánik az óvodában: leszakadt a plafon az egyik teremben

Leszakadt a plafon a kutasi óvodában, azokat a gyerekeket, akiknek a szülei otthon voltak, hazaküldték.

Harsányi Miklós

A kutasi óvodában leszakadt a plafon keddre virradó éjszaka – telefonált egy szülő szerkesztőségünknek. Az anyuka aggódva azt mondta: szerencsére nem történt baj, ám attól rettegnek, hogy az eset megismétlődhet.

– Rossz belegondolni, ha ez napközben fordul elő – így a hölgy. – Könnyen megsérülhetett volna egy kisgyerek. Azt se igazán értem: nemrég újították fel az épületet, ám mégis ledőlt a mennyezet. Hogy lehet ez?

Egyed György, Kutas polgármestere érdeklődésünkre közölte: nagyjából két négyzetméternyi felületről potyogott le a vakolat. A felújítás során a mennyezethez nem nyúltak, ám az építkezés során – amikor a tetőszerkezetet javították – volt egy beázás. S feltehetően ez okozhatta a mostani bajt.Kedden néhány gyereket hazaküldtek azok közül, akiknek a szülei otthon voltak. A többieket egy másik csoportszobában helyezték el. Az apróságok amúgy nem éreztek túl sokat a felfordulásból. A polgármester hangsúlyozta: rendbe teszik a mennyezetet, s műszaki ellenőrrel átvizsgáltatják az épületet, hogy máskor ne fordulhasson elő hasonló eset.

– Hamarosan kifestetjük a termet, s minden kisgyermek számára megfelelő körülményeket teremtünk – magyarázta a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!