Kék hírek, bulvár

2010.09.04. 14:23

Újabb somogyi főrendőr vezetői megbízását vonták vissza

Változás a somogyi rendőri felső vezetésben: visszavonták Horváth József rendészeti igazgató vezetői megbízását. Az ezredest pénteken Budapestre hivatták, s a döntést ott közölték vele hivatalosan – tájékoztatták szombaton a Sonline.hu-t rendőrséghez közel álló forrásaink.

Sonline

Az érintett szerkesztőségünk érdeklődésére szombaton megerősítette az információt, ám a döntést nem kívánta kommentálni. Úgy tudjuk: felmentették. Hivatalosan az ezredes vezetői megbízását vonták vissza.
Az egyelőre talány, hogy miként folytatja pályafutását. Az ezt firtató kérdésre nem kívánt válaszolni.


Az ORFK sajtóosztályának tájékoztatása szerint Horváth Józsefet Mergancz Sándor dandártábornok, Somogy megyei rendőrfőkapitány javaslatára, indoklás nélkül azonnali hatállyal mentette fel Hatala József országos rendőrfőkapitány.

A 47 éves Horváth József huszonhárom éve szolgál a rendőrségnél. Eddig a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója volt. Erre a posztra még 2005-ben nevezték ki, s az ezredes egyben a megyei rendőr-főkapitány helyettesi teendőket is ellátta.


[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Horváth József 23 éve szolgál a rendőrségnél
[/caption]

Személycserék Somogyban

Azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmentette a megyei rendőrfőkapitány Ősz Istvánt, a nagyatádi rendőrkapitányság vezetőjét – írta meg a Sonline.hu 2008. novemberében. A kapitány jelentette be a kapitányság munkatársainak a döntést valamint azt, hogy hét hónapos felmentési idejét szolgálatban már nem tölti le Nagyatádon. Ősz István a döntés okairól nem kívánt nyilatkozni, annyit mondott: a főkapitány úr úgy döntött, hogy december elsejétől más fogja irányítani a nagyatádi rendőrkapitányságot, én az ő döntését tiszteletben tartom.

Menesztették a bűnügyi igazgatót. Tavaly áprilisban arról számoltunk be: leváltották a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatói posztjáról Herke Tamást. A rendőr ezredes elmozdítását a bűnügyi igazgatói, illetve főkapitány-helyettesi állásából az országos rendőrfőkapitány kezdeményezte – mondta akkor a Sonline.hu -nak Mergancz Sándor, Somogy megyei rendőrfőkapitány. – Hasonló szintű vezetői beosztást ajánlottunk fel számára – tette hozzá akkor.

Felmentették Kulcsár Tibort, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság (SMRFK) közlekedésrendészeti osztályának eddigi vezetőjét – jelentették be 2009. júniusában. Szerkesztőségünk akkor arról számolt be: az SMRFK vezetője indoklás nélkül felmentette vezetői beosztásából Kulcsár Tibor alezredest, s más szolgálati beosztást ajánlott fel részére.
A két diplomás Kulcsár 21 évig dolgozott rendőrként, kezdetektől fogva a közlekedési osztályon dolgozott, 2006. december 1. óta vezette a közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztályt. 2008. januártól pedig a közlekedésrendészeti osztály élén állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!