Kék hírek, bulvár

2010.11.13. 07:00

Meggyalázott végtisztesség: elfelejtette a pap a temetést

Legalább harminc percet várt a gyászoló család a papra szakadó esőben a temetőben. Olvasónk szerint a plébános meggyalázta az elhunytat is.

SONLINE

Mélységes felháborodásomban írtam a szerkesztőségnek. A levél megírását az indokolja, hogy soha sehol ilyen eset ne fordulhasson elő.
Az történt, hogy 2010. november 10-én 13 óra 30 percre meghirdetett szentmise, majd azt követően 14.00 órára meghirdetett temetés szakadó esőben csaknem háromnegyed órát csúszott, annak ellenére, hogy minden időpont előzetesen egyeztetésre került. Somogysámson község plébánosa, akihez egyházközségileg Nagyszakácsi község is tartozik, elfelejtette, hogy e napon feladata, kötelezettsége van. Elfelejtette a temetést. Csak többszöri telefonálás után érkezett meg.

A problémát még megfejelte azzal, hogy felcserélte a szertartás menetét. Először alig negyedóra alatt elhadarta a temetési mondandóját úgy, hogy az égvilágon senkitől el nem búcsúztatta az elhunytat, majd utána kb. ugyanennyi idő alatt elmondott valamit többnyire latinul – ez volt a szentmise? Ezzel megalázta az elhunyt B. Gyulát, megalázta egyetlen gyermekét és családját, megalázta a rokonságot, akik nagy része az ország több pontjáról érkeztek, és megalázta mindazon jóravaló embereket, akik ilyen időjárási viszonyok között kijöttek a temetőbe, hogy leróják kegyeletüket és elkísérjék utolsó útjára elhunyt sógoromat.Alaposan lejáratta a katolikus egyházat is. Az egész cselekedet különösen fájdalmas családunk számára, ugyanis egy hónap leforgása alatt ez volt a második temetés családunkban. Alig egy hónapja kísértük utolsó útjára szeretett és felejthetetlen édesanyánkat, ahol viszont a mesztegnyői plébános úr tisztességesen és magas színvonalon látta el Kelevízen feladatát, melyet ezúton is köszönünk.
Guricza János, Kaposvár

Munkatársunk megkérdezte a plébánost, aki azt mondta: fél órát késett a temetésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!