Kék hírek, bulvár

2010.12.16. 17:43

Leszakadt vezeték vágott arcon egy kisfiút, keresik a felelőst

Csütörtökön monstre tárgyalási nappal kezdődött egy 2008-ban történt baleset felelősének és körülményeinek tisztázása a Megyei Bíróságon.

F. Szarka Ágnes

Egy Segesden áthaladó teherautó leszakított egy tévékábelt, a kitépett tartója eltalálta a közelben játszó gyerekek egyikét és összekaszabolta az arcát. Az akkor tízéves kisfiúnak leszakadt a fél arca, szája felrepedt, fogai kipotyogtak. A rendőrségi vizsgálat akkor nem talált felelőst a balesetért és lezárta a vizsgálatot. Egy portálunkon megjelent cikk nyomán vették elő az ügyet, s a vizsgálatból vádemelés és bírósági ügy lett.

A tárgyalás első napján Duduka Attila bíró több mint húsz tanút hallgatott meg: a kábeltévét telepítő cég munkatársait, a teherautó vezetőjét, az E.ON munkatársait, a ház régi és jelenlegi lakóit, szomszédokat. A vádirat szerint azért történt a baleset, mert a légkábelek magassága nem érte el a szabványban előírt 5,5-6 métert, illetve a túloldalon álló villanyoszlopról közvetlenül – segédoszlop alkalmazása nélkül – vezették a házba.



A tanú kihallgatások során kiderült, hogy a kft. dolgozói csak az idősebb kollégáktól lesték el a munkafolyamatokat, erről képzést nem kaptak. A közút felett áthúzott vezeték magasságát pedig egy létrával mérték le. A munkájuk minőségét senki nem ellenőrizte. A baleset utáni napon az E.ON végezte el a vezetékek magasságának mérését. Volt olyan vezeték amelyik alig három méter hatvan centire volt az út felett.

A tárgyalás március 8-án újabb tanúk és munkavédelmi valamint villamossági szakértő meghallgatásával folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!