Kék hírek, bulvár

2010.12.23. 14:26

Rács mögött a hétvégi házak fosztogatói

A gyanúsítottak büntetett előéletűek, korábban vagyon elleni bűncselekmény miatt már felelősségre vonták őket.

Harsányi Miklós

Betörőket fogtak a kaposvári rendőrök; egy 28 és egy 22 éves férfi ellen indult eljárás – jelentették be a csütörtöki sajtótájékoztatón. A két férfit előzetes letartóztatásba helyezték.

Az utóbbi időben egyre több hétvégi házat törtek fel a szentjakabi városrészben, különösen augusztusban és szeptemberben szaporodott meg a bűncselekmények száma. Nyomkövető kutyákat is bevetettek az eljárás során, s a rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek a környéken. Ennek során két szentjakabi férfi került a látókörbe.

– Az egyik személy 28, a másik 22 éves – mondta Koncz Katalin, a kaposvári rendőrség szóvivője. – Mindketten büntetett előéletűek, korábban vagyon elleni bűncselekmény miatt már felelősségre vonták őket.



Megtudtuk: a kaposvári rendőrök házkutatást tartottak, s a két férfinél több olyan tárgyat találtak, amely a betörésekből származott. Cipő, hősugárzó, különféle edények és poharak – ezek kerültek elő, amelyet a sajtó munkatársainak is bemutattak a tájékoztatón. A szóvivő közölte: akadnak olyan tárgyak, amiről még nem tudják, kinek a tulajdona.

A duó több százezer forint kárt okozhatott. A gyanú szerint az idősebbik személy öt, fiatalabbik társa két betörésben vehetett részt. Koncz Katalin kitért rá; további esetek kerültek előtérbe, amelyhez feltehetően köze lehet a férfiaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!