Kék hírek, bulvár

2010.12.22. 14:52

Riasztás: levélbombának hitte az önkormányzat ajándékát

A postaládájában talált feladó és címzés nélkül borítékról gondolta úgy az idős ember, hogy rosszindulatú küldeményt kapott. Rendőrök és a tűzoltók is kivonultak a bejelentésére.

Vigmond Erika

Először fehér por gyanúsnak találta a balatonújlaki férfi a postaládájában talált levelet, ám a borítékban kitapintható, kemény, lapos tárgy miatt később a levélbomba gondolata is felmerült. A marcali tűzoltók védőruhába öltözve mentek be az idős ember lakásába, mert a férfi már bevitte postaládájából a levelet.Információink szerint a gyanúsnak vélt borítékot áttapogatva a tűzoltók nem érzékeltek porszerű anyagot. Az idős férfi arról is beszélt, hogy a szomszéd is kapott ugyanilyen levelet, amiben egy kulcstartó is volt. A boríték átvilágítása is azt támasztotta alá, hogy a riadalmat keltő levélben is feltehetően kulcstartó lapul. Közben megérkezett az ÁNTSZ munkatársa is, de rá már nem volt szükség, mert kiderült: az önkormányzat ajándékáról van szó.

Tüske Gáborné balatonújlaki polgármester elmondta: kétszázötven levelet állítottak össze, melyeket a hivatali dolgozó vitt el mindenkinek. Ezért nem írtak a borítékra feladót és címzetteket. Egyébként a borítékba Balatonújlakról készült fotóval ünnepi üdvözlőlap, 2011-es naptár és egy kulcstartó került karácsonyi ajándékként a falu lakóinak

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!