Kék hírek, bulvár

2011.02.15. 16:29

Amikor benéznek a tolvajok: telekmérés a legújabb trükk

Bálványos után most Nágocson jártak a telekhatár kimérésére hivatkozó, időseket becsapó tolvajok.

Fónai Imre

Beke Ibolya századostól, a Siófoki Rrendőrkapitányság sajtószóvivőjétől tudjuk: a 78 éves nágocsi férfi kérdőre vont egy idegent, aki az udvarán járkált. Az ismeretlen arra hivatkozott: oszlopokat akarnak állítani a birtoka szélére, ezért megkérte a tulajdonost, kísérje őt a kert végébe, hogy meg tudja állapítani, hol a telekhatár.

A jóhiszemű lakó eleget tett a vendég kérésének, ám mielőtt elindultak volna a kertbe, elfelejtette kulcsra zárni háza ajtaját. A kert végében mindössze pár percet tartózkodtak, amikor az oszloprakást előadó férfinak telefonhívása érkezett, majd a telekfelmérést hirtelen félbehagyta és sietősen távozott a helyszínről.



Az idős férfi csak az esti órákban vette észre: hiányzik a megtakarított készpénze. A bejelentő szerint a trükkös tolvajok feltehetően egy fehér színű személygépkocsival érkeztek. – A kapitányság ismételten felhívja a figyelmet: ne hagyják becsapni magukat és haladéktalanul értesítsék a rendőrséget – mondta Beke Ibolya. – Fontos, hogy soha ne engedjenek be idegeneket a lakásba, de lehetőleg az udvarra se.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!